RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem, recepty Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem, Zapečené, brambory, se, smetanou, kuřecím, masem


Recept na Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem

Recept na Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
* 4 plátky kuřecích prsíček * 150 g anglické slaniny * 900 g brambor * 200 g strouhaného sýra * 250 ml smetany na šlehání * 6 stroužků česneku * sůl * pepř * máslo * olej.

Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem

Recept na Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem:
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme po obou stranách. Oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky. Středně velký pekáč vymažeme máslem, dno vyložíme asi 2cm vysokou vrstvou brambor, na ně položíme opečená kuřecí prsa zabalená do plátků anglické slaniny a zakryjeme zbytkem brambor. Smetanu ochutíme solí, drceným pepřem a strouhaným česnekem, zalijeme tím směs v pekáči, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 220°C asi 20 minut, než brambory změknou. Poté posypeme sýrem a dopečeme dozlatova.

Poznámka k receptu na Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem:
Tento recept je moc dobrý, já ho dělám ovšem malinko jinak- Kureci prsa lehce naklepat a rozdelit na vice mensich kousku, maso nalozime do bileho jigurtu a pridame provensalske koreni a koreni na cinu, kapku sojove omacky a cesnek(podle toho, kdo ma jak rad). Brambory nakrajime na slabsi kolecka a pekac vymazeme lehce maslem. Brambory postupne cvykladame na vymazany pekac, aby bylo zakryto dno a vlozime nalozene kureci maso i s marinadou a dame dalsi vrstu brambor a kazdou vrstvu brambor okorenime, budto korenim na cinu nebo vegetou, perem a soli a dame zapect. Kdyz uz jsou brambory mekke, az potom zalijeme smetanou, ktera je oschucena cesnekem, soli a peprem a jeste par minut peceme. Já osobne pecu na mensi stupen dele, potom jsou brambory i maso krasne mekke a stavnate. Přeji dobrou chuť! :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Rubesovad
  • Datum vložení: 17.04.2010
  • Počet porcí: cca 18ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: * 4 plátky kuřecích prsíček * 150 g anglické slaniny * 900 g brambor * 200 g strouhaného sýra * 250 ml smetany na šlehání * 6 stroužků česneku * sůl * pepř * máslo * olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist