|
Recept na Zapečené brambory s patizonem
Recept na Zapečené brambory s patizonem je zařazen v kategorii dietní recepty - ostatní.
K přípravě Zapečené brambory s patizonem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 brambory, 1 malý patizon, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 PL olivového oleje, sůl, koření gyros (nebo jiné oblíbené ostřejší koření).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené brambory s patizonem
Recept na Zapečené brambory s patizonem: Brambory si uvaříme ve slupce a oloupeme. Patizon oloupeme a vyřízneme semínka. Nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme vypotit. Na oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme vypocený a osušený patizon a orestujeme. Pridáme na plátky nakrájený česnek a koření gyros. Zarestujeme do mírně zlatavé barvy. Zapékací misku vytřeme trochou oleje nebo másla. Na dno dáme vrstvu brambor, které jsme nakrájeli na 0,5cm silné plátky. Pák dáme orestovaný patizon a na povrch dáme druhou vrtvu brambor. Posypeme gyros kořením a zapečeme v troubě na 200°C cca 30 min.
Poznámka k receptu na Zapečené brambory s patizonem: Můžeme ještě celý pokrm zalít vejci rozšlehanými s mlekem nebo smetanou. Já dnes dělala dietní variatu (škrobový den).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené brambory s patizonem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Paprika
- Datum vložení: 23.11.2009
- Počet porcí: 1 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Ostatní
- Suroviny: 4 brambory, 1 malý patizon, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 PL olivového oleje, sůl, koření gyros (nebo jiné oblíbené ostřejší koření)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené brambory s patizonem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené brambory s patizonem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené brambory s patizonem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|