|
Recept na Zapečené brambory s mletým masem
Recept na Zapečené brambory s mletým masem je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Zapečené brambory s mletým masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g oloupaných brambor vařených ve slupce, 200 g strouhaného eidamu masová směs: 600 g mletého masa (nejlépe mix vepřové a hovězí), 100 g rajčat, svazek kudrnky, 150 ml bílého jakostního vína, lžička skořice, 100 g cibule, snítka tymiánu, sůl, pepř, olej Zelenina: 200 g barevných paprik, 200 g cukety, 200 g lilku, 3 ks mladé cibulky, 4 stroužky česneku, 3 snítky bazalky, sůl, pepř, olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené brambory s mletým masem
Recept na Zapečené brambory s mletým masem: 1. Brambory nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm, sýr nastrouháme na jemném struhadle. 2. Masovou směs připravíme tak, že cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a na oleji ji orestujeme dosklovata, přidáme osolené a opepřené maso a opečeme, zalijeme vínem a asi 10 minut podusíme. Okořeníme tymiánem, skořicí a sekanou kudrnkou, krátce podusíme, přidáme na kostičky nakrájená a semínek zbavená rajčata, promícháme a případně ještě dochutíme. 3. Papriku, cuketu a lilek očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek a mladou cibulku nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninu společně orestujeme na oleji a dochutíme sekanou bazalkou, solí a pepřem. 4. Pekáč nebo zapékací mísu plníme střídavě vrstvami brambor, masa, sýra a zeleniny. Zapékáme ve vyhřáté troubě při 180°C cca 20 minut.
Poznámka k receptu na Zapečené brambory s mletým masem: Mirčo,díky a přeji hezkou dovolenou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené brambory s mletým masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 15.04.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1000 g oloupaných brambor vařených ve slupce, 200 g strouhaného eidamu masová směs: 600 g mletého masa (nejlépe mix vepřové a hovězí), 100 g rajčat, svazek kudrnky, 150 ml bílého jakostního vína, lžička skořice, 100 g cibule, snítka tymiánu, sůl, pepř, olej Zelenina: 200 g barevných paprik, 200 g cukety, 200 g lilku, 3 ks mladé cibulky, 4 stroužky česneku, 3 snítky bazalky, sůl, pepř, olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené brambory s mletým masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené brambory s mletým masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené brambory s mletým masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|