|
Recept na Zapečené brambory s brokolicí v bešamelové omáčce
Recept na Zapečené brambory s brokolicí v bešamelové omáčce je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Zapečené brambory s brokolicí v bešamelové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
asi 2 kg brambor 500 g brokolice kousek slaniny česnek cibule sůl pepř 6 dkg hl. mouky 8 dkg másla ¾ mléka dva žloutky 100 g sýru Eidam.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené brambory s brokolicí v bešamelové omáčce
Recept na Zapečené brambory s brokolicí v bešamelové omáčce: Brambory uvaříme ve slupce, brokolici v osolené vodě. Pak brokolici nalámeme na menší kousky a brambory nakrájíme na silnější plátky. Pekáč vymažeme máslem a poklademe první vrstvu brambor, okořeníme, na brambory položíme půl kolečka cibule, plátky česneku, kousky brokolice, kostečky slaniny a druhou vrstvu brambor, kterou opět okořeníme. Poté si připravíme bešamelovou omáčku. Necháme rozpustit máslo, které zasypeme moukou. Až mouka zpění, zalijeme ji mlékem a necháme povařit. Trochu mléka si necháme bokem a rozkvedláme v něm jeden nebo dva žloutky. Až omáčku povaříme, vlijeme do ní žloutek a necháme pouze dojít k varu a hned vypneme. Pak podle chuti omáčku dosolíme a nalijeme na brambory. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, pak brambory zasypeme jemně nastrouhaným sýrem a necháme dalších 15 minut dopéct dorůžova.
Poznámka k receptu na Zapečené brambory s brokolicí v bešamelové omáčce: Bešamelová omáčka je lepší v tom, že nedělá brambory „suché“. Nespeče se a brambory jsou v ní pak jakoby obalené a chutnější. Brambory se mohou zapéct i bez slaniny. Slaninou jsem to vylepšila jenom pro přítele, který nad bezmasými jídly ohrnuje nos, ale po tímhle se překvapivě jen zaprášilo. Ani jsem nestihla udělat foto. Ale je fakt, že s ní je to o něco lepší.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené brambory s brokolicí v bešamelové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Radlice
- Datum vložení: 17.04.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: asi 2 kg brambor 500 g brokolice kousek slaniny česnek cibule sůl pepř 6 dkg hl. mouky 8 dkg másla ¾ mléka dva žloutky 100 g sýru Eidam
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené brambory s brokolicí v bešamelové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené brambory s brokolicí v bešamelové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené brambory s brokolicí v bešamelové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|