RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky, recepty Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky, Zapečené, brambory, , podle, Dadalovy, kuchařky


Recept na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky

Recept na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na směs: 700 g mletého vepřového masa 100 ml masového vývaru 5 stroužků česneku (prolisovaný) 3-4 lžíce strouhanky kmín, sůl, pepř, na dochucení 1 lžíce sojové omáčky Dále: 100 g slaniny 1 vejce do osmažené masové směsi cca 6 větších brambor 1 červená+1zelená paprika 1 rajče 1 cibule 200ml masového vývaru provensálské koření 100 g strouhaného sýra.

Zapečené brambory  podle Dadalovy kuchařky
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky

Recept na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky:
Nejdříve dáme vařit celé brambory i se slupkou do poloměkka. Papriky a cibuli nakrájíme na tenko. Na pánvi opečeme nejdříve slaninu, pokrájenou na plátky a vyndáme stranou. Vše na směs smícháme a na pánvi na tuku po slanině opečeme, odebereme z pánve bez tuku (ten nepotřebujeme), vychládlé ochutíme sojovou omáčkou a vmícháme vejce. Mírně vychládlé brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, poskládáme je do olejem vytřené a strouhankou vysypané zapékací mísy. Brambory osolíme a opepříme. Na ně navrstvíme masovou směs. Další vrstva bude polovina zeleniny, další vrstva brambor (opět nezapomeneme osolit! +opepřit) a nakonec zbytek zeleniny, plátky slaniny a nakrájené oloupené rajče. Vše zalijeme vývarem(200ml) a zakryté pečeme ve vyhřáté troubě na 200st. asi 45-50min. Upečené posypeme sýrem a dáme chviličku zapéct. Servírujeme s kopečkem zakysané smetany (nebo tatarskou omáčkou) a zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky:
Prošla jsem desítky zapečených brambor, kam vložit fotku, ale než dlouhý komentář, jak jsem to dělala já – vkládám další recept. Snad někomu poslouží. Brambory jsou hodně šťavnaté a večer se zdály ještě chutnější-uleželejší. Papriky mám svoje z mražáku, nakrájené na proužky, jdou dobře odebírat - třeba tento nápad/nenápad někomu přijde vhod.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 19.03.2012
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: Na směs: 700 g mletého vepřového masa 100 ml masového vývaru 5 stroužků česneku (prolisovaný) 3-4 lžíce strouhanky kmín, sůl, pepř, na dochucení 1 lžíce sojové omáčky Dále: 100 g slaniny 1 vejce do osmažené masové směsi cca 6 větších brambor 1 červená+1zelená paprika 1 rajče 1 cibule 200ml masového vývaru provensálské koření 100 g strouhaného sýra
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené brambory podle dadalovy kuchařky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist