RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečená zmrzlina

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečená zmrzlina, recepty Zapečená zmrzlina, Zapečená, zmrzlina


Recept na Zapečená zmrzlina

Recept na Zapečená zmrzlina je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Zapečená zmrzlina budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
TĚSTO: 140g vanilkových keksů 75g másla 60g hnědého cukru 60g mletých ořechů BANÁNOVÁ ZMRZLINA: 250ml mléka 1 banánový pudink 70g krystalového cukru 1 žloutek 100ml smetany ke šlehání JAHODOVÁ ZMRZLINA. 3 vejce 150g moučkového cukru 250ml smetany ke šlehání 200g rozmixovaných jahod KAKAOVÁ NÁPLŇ: 150ml mléka 100g moučkového cukru 30g kakaa 25g másla 1 lžička kukuřičného škrobu SNÍH: 3 bílky 150g krystalového cukru.

Zapečená zmrzlina
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečená zmrzlina

Recept na Zapečená zmrzlina:
Keksy rozdrtíme, přidáme máslo, cukr a ořechy. Hmotu rozdrobíme do formy 10x40cm vystlané alobalem, okraje zvýšíme o 1cm. Pečeme při 200°C asi 10minut, necháme vychladnout. BANÁNOVÁ ZMRZLINA: V mléku rozmícháme banánový pudink, žloutek, cukr a za stálého míchání uvaříme pudink.Necháme vychladnout.Dovychladlého pudinku vmícháme vyšlehanou šlehačku a dáme zmrazit. KAKAOVÁ NÁPLŇ:všechny suroviny smíchíme a za stálého míchání přivedeme k varu. JAHODOVÁ ZMRZLINA: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme sníh z bílků.Ze smetany ušleháme šlehačkua smícháme se žloutkovou hmotou.Hmotu přendáme do formy 10x40cm vystlané alobalem. Po částech nalijeme rozmixované jahody, vidličkou rozmícháme a dáme zmrazit. ZAPEČENÁ ZMRZLINA: Na upečený plát natřeme banánovou zmrzlinu,na ni rozetřeme kakaovou náplň´. Z jahodové zmrzliny opatrně stáhneme alobala položíme ji na kakaovou náplň. Dáme zmrazit do mrazničky na 3 hodiny. Bílky s cukrem ušleháme na tuhy sníh, potom dáme nad párua šleháme ještě 5 minut.Sněhem potřeme celou zmrzlinu a dáme do trouby vyhřáté na 250°C na 5 minutzapéct do světlehněda.

Poznámka k receptu na Zapečená zmrzlina:
Čerpala jsem z časopisu ZÁKUSKY 2/2009

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečená zmrzlina, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Klarak
  • Datum vložení: 20.09.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: TĚSTO: 140g vanilkových keksů 75g másla 60g hnědého cukru 60g mletých ořechů BANÁNOVÁ ZMRZLINA: 250ml mléka 1 banánový pudink 70g krystalového cukru 1 žloutek 100ml smetany ke šlehání JAHODOVÁ ZMRZLINA. 3 vejce 150g moučkového cukru 250ml smetany ke šlehání 200g rozmixovaných jahod KAKAOVÁ NÁPLŇ: 150ml mléka 100g moučkového cukru 30g kakaa 25g másla 1 lžička kukuřičného škrobu SNÍH: 3 bílky 150g krystalového cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečená zmrzlina, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečená zmrzlina - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečená zmrzlina

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist