|
Recept na Zapečená smetanová kapusta podle Jitky
Recept na Zapečená smetanová kapusta podle Jitky je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Zapečená smetanová kapusta podle Jitky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hlávka kapusty 1,5 l silného vývaru (dobrý je z masoxu) 1 zakysaná smetana 200 ml smetany ke šlehání 3-4 stroužky česneku hrst čersvých bylinek - pažitka, libeček, hladkolistá petrželka 50 g strouhaného parmezánu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečená smetanová kapusta podle Jitky
Recept na Zapečená smetanová kapusta podle Jitky: Hlávku kapusty rozkrájíme na menší kusy a necháme vařit 10-15 minut ve velmi silném vývaru, posíleném masoxovou kostkou. Scedíme a necháme prochladnout. V kastrůlku zahřejeme zakysanou smetanu se smetanou ke šlehání, přidáme utřený česnek, sůl a bylinky. Směsí polijeme vařenou kapustu a zapékáme v troubě při 180°c asi dvacet minut. Horké sypeme strouhaným parmazánem a podáváme s vařenými bramborami a přepuštěným máslem.
Poznámka k receptu na Zapečená smetanová kapusta podle Jitky: Robím obdobu, jednoduchšiu verziu. Tiež som netušila, že je to od B.B...ale je to skvelé.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečená smetanová kapusta podle Jitky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 30.05.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 hlávka kapusty 1,5 l silného vývaru (dobrý je z masoxu) 1 zakysaná smetana 200 ml smetany ke šlehání 3-4 stroužky česneku hrst čersvých bylinek - pažitka, libeček, hladkolistá petrželka 50 g strouhaného parmezánu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečená smetanová kapusta podle jitky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečená smetanová kapusta podle Jitky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečená smetanová kapusta podle Jitky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|