|
Recept na Zapečená jogurtová kýta
Recept na Zapečená jogurtová kýta je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Zapečená jogurtová kýta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vepřová kýta jogurt 500 ml cibule paprika čerstvá sůl, pepř, tymián (čerstvý) koření dle chuti brambory (nové) vařené ve slupce olej, mléko.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečená jogurtová kýta
Recept na Zapečená jogurtová kýta: Maso (nakrájené na plátky a naklepané) naložíme do jogurtu, v němž jsme rozmíchali koření, špetku soli a necháme uležet v lednici nejlépe 24 hod. Brambory uvaříme ve slupce. Do pekáčku dáme na dno trochu oleje, jednu vrstvu brambor, papriku na kolečka, cibuli, osolíme, opepříme. Poklademe plátky masa, na maso brambory, cibuli, papriku. To vše zalejeme zbytkem jogurtu (z naloženého masa), který jsme naředili trochou mléka (asi 150 ml). Osolit, opepřit, zasypat čerstvým tymiánem (popř. jinými bylinkami), přikrýt alobalem a pečeme asi hodinu. Pro kůrku můžeme před dopečením alobal odstranit.
Poznámka k receptu na Zapečená jogurtová kýta: Tento receptík vznikl náhodou, původně jsem chtěla kýtu obalit na řízky, ale časová tíseň mne donutila k tomuto receptu :-)Bylo to určitě dietnější a chutnalo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečená jogurtová kýta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iljusa
- Datum vložení: 10.08.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: vepřová kýta jogurt 500 ml cibule paprika čerstvá sůl, pepř, tymián (čerstvý) koření dle chuti brambory (nové) vařené ve slupce olej, mléko
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečená jogurtová kýta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečená jogurtová kýta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečená jogurtová kýta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|