|
Recept na Zapečená česneková bageta
Recept na Zapečená česneková bageta je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Zapečená česneková bageta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velká bageta 150 g másla 3 stroužky česneku 2 lžíce nasekaných bylinek dle individuální chuti (nejlépe pažitka, petrželka, bazalka...) trochu soli alobal.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečená česneková bageta
Recept na Zapečená česneková bageta: Změklé máslo smícháme se špetkou soli, prolisovaným česnekem a nasekanými čerstvými bylinkami. Bagetu nakrájíme na příčné plátky široké cca 2 cm, ale řezy úplně nedokončíme. Bageta tak zůstane vcelku. Do každého zářezu vetřeme jednu lžičku bylinkového másla a zbytkem potřeme povrch bagety (viz. foto). Bagetu těsně zabalíme do alobalu, vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme 10 minut. Poté obrátíme, pečeme 5 minut, nato zvrchu odhrneme alobal a dalších 5 minut dopečeme dokřupava. Rozkrájíme a podáváme teplé k pečenému nebo grilovanému masu, obloženým talířům, zeleninovým salátům, naloženým sýrům nebo jen tak samostatně, třeba k bílému vínu.
Poznámka k receptu na Zapečená česneková bageta: tu můžemke grilovanému masíčku jako dělaná
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečená česneková bageta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 21.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 1 velká bageta 150 g másla 3 stroužky česneku 2 lžíce nasekaných bylinek dle individuální chuti (nejlépe pažitka, petrželka, bazalka...) trochu soli alobal
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečená česneková bageta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečená česneková bageta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečená česneková bageta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|