|
Recept na Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem
Recept na Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg brambor (10 velkých brambor) 20-25 dkg pokrájené slaniny 25 dkg plátkového sýra 1 brokolice (nebo balení mražené) 1 malá cibule 2 smetany ke šlehání 2-3 vejce podravka olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem
Recept na Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem: Uvaříme si zvlášť brambory a zvlášť brokolici, kterou jsme rozkrájeli na růžky (brambory vařím nakrájené na plátky nebo kolečka v osolené vodě). Když máme uvařeno, odstavíme a mezitím si na pánvi osmahneme na jemno nakrájené cibulce slaninu, kterou také pokrájíme na větší kostky-lépe se pak roztírá na brambory. Do zapékací mísy nejdříve vylijeme trochu slaniny s cibulkou i olejem. Na to naklademe jednu vrstvu brambor, na brambory brokolici, posypeme trochu podravkou, poklademe plátkový sýr, opět brambory, slaninu, brokolici, trocu podravky, sýr. Vrstvy si můžeme dělat v libovolném pořadí podle chuti. Nejlépe tři vrstvy a poslední ať jsou brambory. V misce zašleháme obě smetany a vejce a vše zalijeme. Nakonec poklademe vše ještě sýrem a dáme i s víkem (pokud je) zapéct do trouby na cca 15 min. Poté sundáme víko a necháme ještě dalších 15 min, aby sýr zezlátl. Doba zapékání je závislá na jak vysokém stupni pečete. Bohužel mám velmi starou troubu a neukazuje mi to stupně, jen možnost malého a velkého plamene, takže zlatý střed :)
Poznámka k receptu na Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem: Je to velmi dobré, pokaždé slavím u manžela úspěchy a i mě to velmi chutná.. Přeji dobrou chuť
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Aja1982
- Datum vložení: 02.09.2010
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 kg brambor (10 velkých brambor) 20-25 dkg pokrájené slaniny 25 dkg plátkového sýra 1 brokolice (nebo balení mražené) 1 malá cibule 2 smetany ke šlehání 2-3 vejce podravka olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|