RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu, recepty Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu, Zapečená, brokolice, brambory, kari, bešamelu


Recept na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu

Recept na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
- 1kg brambor - 1 brokolice - 20dkg poličanu či vysočiny - 1 cibule - 5dkg špeku či slaniny - 5 stroužků česneku - 5dkg másla - 2 lžíce hl.mouky - 2 lžičky polévkového koření - 1 lžička kari - sůl - 3dcl mléka - 4-5 trojhránků taveného sýra - 1 pomazánkové máslo.

Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu

Recept na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu:
Brambory oloupeme (případně nové jen důkladně omyjeme) a nakrájíme na kostičky přibližně 2x2cm. Brokolici rozdělíme na malé růžičky, košťál a stonky nakrájíme jako brambory. Do osolené vody dáme vařit brambory a pevnější kousky brokolice, po chvíli přidáme i křehčí růžičky. Uvaříme do poloměkka, zsedíme a dáme do hlubšího plechu či pekáčku. V kastrůlku společně osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, salám, špek/slaninu, česnek a přendáme bez vypečeného omastku do pekáče. Do kastrůlku k tuku přidáme máslo, mouku, uděláme světlou jíšku a přidáme mléko. Vymícháme hladký bešamel, do kterého vmícháme tavený sýr, po rozpuštění pomazánkové máslo a ochutíme polévkovým kořením, kari a solí. Tuto směs nalijeme do pekáčku a vše dáme na 20min. zapéct do trouby na 200°C.

Poznámka k receptu na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu:
Poličan můžeme nahradit jakýmkoli salámem, zbytky kuřecího masa či mletým masem...variant je mnoho. Pikantní suchý salám dává jídlu zajímavou chuť, ale je dobré i v jiných variantách....a když není maso, nic se neděje, je to dobré i bez něj :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: isindy (Ivana)
  • Datum vložení: 24.08.2010
  • Počet porcí: 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: - 1kg brambor - 1 brokolice - 20dkg poličanu či vysočiny - 1 cibule - 5dkg špeku či slaniny - 5 stroužků česneku - 5dkg másla - 2 lžíce hl.mouky - 2 lžičky polévkového koření - 1 lžička kari - sůl - 3dcl mléka - 4-5 trojhránků taveného sýra - 1 pomazánkové máslo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist