|
Recept na Žampiony " Wellington"
Recept na Žampiony " Wellington" je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Žampiony " Wellington" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na dva kousky potřebujete: 2 velké žampiony s širokou hlavou, nejlépe Portobello 2 hrsti čerstvého baby špenátu cca 100g nivy 1 šalotka nebo malá cibulka 1 stroužek česneku čerstvý tymián listové těsto 1 vejce na potření sůl olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žampiony " Wellington"
Recept na Žampiony " Wellington": Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvili česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme. Trochu nivy si nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme. Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit. Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru. Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme. Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem. Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečeme dozlatova.
Poznámka k receptu na Žampiony " Wellington": Je to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřísáhlý masožravec si tuhle vegetariánskou dobroutu dá s velkou chutí. :-) Samozřejmě druhům náplní se meze nekladou. Apetit 10/2012
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žampiony " Wellington", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 27.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: Na dva kousky potřebujete: 2 velké žampiony s širokou hlavou, nejlépe Portobello 2 hrsti čerstvého baby špenátu cca 100g nivy 1 šalotka nebo malá cibulka 1 stroužek česneku čerstvý tymián listové těsto 1 vejce na potření sůl olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žampiony " wellington",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žampiony " Wellington" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žampiony " Wellington"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|