|
Recept na Žampionový krém
Recept na Žampionový krém je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Žampionový krém budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 gr čerstvých žampionů 150 gr cibule, 2 pol. lž. másla, 2 pol. lž. hladké mouky, 1 masox, 1 smetana na vaření sůl, pepř, bobkový list, kopr, petrželka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žampionový krém
Recept na Žampionový krém: Cibuli na kostičky nakrájenou v rendlíku orestujeme na 1 pol. lž. másla a osmahneme, přidáme 1/2 očištěných a na plátky nakrájených žampionů, zesklovatíme je na cibulce, přidáme hladkou mouku, kterou osmahneme a zalijeme necelým litrem studené vody, řádně rozmícháme, vložíme masox, bobkový list, osolíme a opepříme. Vaříme za občasného míchání 20 minut. Bobkový list vyjmeme a polévku rozmixujeme ponorným mixérem, pak vrátíme na oheň, přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme provařit. Na talíři zdobíme zbylými žampiony, které jsme na pánvičce orestovali na zbylém másle do zlatavé barvy a čerstvou petrželkovou natí.
Poznámka k receptu na Žampionový krém: Zdroj: recept z časopisu Vlasta někdy před více jak 10 lety, malinko mnou poupravený.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žampionový krém, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ivulinka (Ivana)
- Datum vložení: 02.05.2011
- Počet porcí: 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 300 gr čerstvých žampionů 150 gr cibule, 2 pol. lž. másla, 2 pol. lž. hladké mouky, 1 masox, 1 smetana na vaření sůl, pepř, bobkový list, kopr, petrželka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žampionový krém,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žampionový krém - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žampionový krém
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|