|
Recept na Žampionové rizoto
Recept na Žampionové rizoto je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Žampionové rizoto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 plátků slaniny , nakrájených na silnější proužky •300 g žampionů •2 lžíce slunečnicového oleje •1 velká cibule, nasekaná najemno •3 stroužky česneku, rozmělněné •300 g rýže •600 ml horkého zeleninového vývaru •100 g strouhaného eidamu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žampionové rizoto
Recept na Žampionové rizoto: Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho opečte slaninu. V momentě, kdy začne uvolňovat tuk, přidejte houby, zvyšte plamen a opékejte další tři až čtyři minuty, dokud nejsou houby měkké a slanina zlatavá a křupavá. Přendejte do misky a udržujte teplé. Do pánve naopak vlijte olej a pět minut na něm opékejte cibuli doměkka. Přidejte česnek a minutu opékejte. Vsypte rýži, zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte deset až patnáct minut vařit, aby se veškerá tekutina téměř vsákla. Sejměte z ohně, promíchejte, přiklopte a nechte pět minut stát. Poté do rýže vmíchejte většinu sýru, ochuťte podle uvážení. Rýži rozdělte do misek nebo na talíře, navrch dejte slaninu s houbami a posypte zbylým sýrem.
Poznámka k receptu na Žampionové rizoto: zdroj časopis Albert
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žampionové rizoto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tajja
- Datum vložení: 09.09.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 10 plátků slaniny , nakrájených na silnější proužky •300 g žampionů •2 lžíce slunečnicového oleje •1 velká cibule, nasekaná najemno •3 stroužky česneku, rozmělněné •300 g rýže •600 ml horkého zeleninového vývaru •100 g strouhaného eidamu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žampionové rizoto,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žampionové rizoto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žampionové rizoto
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|