|
Recept na Zamotané koláče
Recept na Zamotané koláče je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Zamotané koláče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 75 g másla, 250 ml vlažného mléka, 40 g kvasnic, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, citronová kůra z 1/4 citronu. Máslo na potření těsta asi 20 g Na zdobení: 400 ml mléka, 1 mandlový (nebo vanilkový) pudink, 1 cukr vanilka, meruňky nebo švestky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zamotané koláče
Recept na Zamotané koláče: Hladkou mouku prosijeme do mísy a osolíme. Rozdrobíme na ní kvasnice, zalijeme vlahým mlékem a necháme kvasnice vzejít. Pak přidáme vejce, cukr, rozehřátý tuk, citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi 30 min kynout, pak znovu lehce propracujeme a necháme dalších 10 min kynout v teple. Pak těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou vyválíme asi na 1 cm silný obdélník. Ten potřeme vlahým máslem a zatočíme po delší straně do rolády. Pak pokrájíme nití (jako knedlík) na 1 cm silné plátky a klademe na papírem vyložený plech. Pokud nám vadí ten "ocásek", můžeme ho zahnout pod koláček. Necháme znovu asi 10 min kynout. Pak do koláče uděláme prsty důlek. Do každého důlku dáme lžičku pudinku (klasicky uvaříme mléko s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem), nevadí, když bude ještě horký a do pudinku zasadíme půl meruňky (i kompotované) nebo švestky. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10-15 min, až začnou okraje růžovět. Ještě teplé pocukrujeme.
Poznámka k receptu na Zamotané koláče: Toto těsto můžeme zpracovat i v domácí pekárně tak, že nejdříve do ní vložíme tekuté suroviny, na ně sypké suroviny a navrch nadrobíme droždí. Inspirace: Maminčiny recepty
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zamotané koláče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 22.03.2010
- Počet porcí: 36 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 500 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 75 g másla, 250 ml vlažného mléka, 40 g kvasnic, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, citronová kůra z 1/4 citronu. Máslo na potření těsta asi 20 g Na zdobení: 400 ml mléka, 1 mandlový (nebo vanilkový) pudink, 1 cukr vanilka, meruňky nebo švestky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zamotané koláče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zamotané koláče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zamotané koláče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|