|
Recept na Zamilovaný medovník
Recept na Zamilovaný medovník je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Zamilovaný medovník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 45 dkg hladké mouky, 18 dkg moučkového cukru, 18 dkg másla, 1 vejce, 1,5 lžičky jedlé sody, 3 vrchovaté lžíce medu, 4 lžíce smetany, 1 lžička kakaa krém: 1 kondenzované zkaramelizované mléko 397 g - salko (plechovku vaříme den předem 1 a čtvrt hodiny v papiňáku), 7 dkg umletých vlašských ořechů, 20 dkg másla sirup: 4,5 lžíce cukru krystal, 1,5 dl převařené vody, 75 ml rumu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zamilovaný medovník
Recept na Zamilovaný medovník: těsto: Nad párou v misce šleháme máslo, cukr, vejce, med a smetanu. Do mísy vysypeme mouku, smícháme s jedlou sodou a přidáme vlažný krém. Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenu a dáme do lednice odpočinout asi na 1/2 hodiny. Těsto rozdělíme na 5 kousků. Těsto máme pořád zabalené aby neoschlo. Na pečícím papíře si vyválíme placku asi 2-3 mm silnou a vykrojíme kolo o průměru 22 cm. Zbytky těsta dáváme stranou a pak z nich uděláme placku, kterou použijeme na ozdobení. Vykrojené kolo si s papírem přeneseme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 4 minuty. Upečené kolo necháme vystydnout na papíře. Takto upečeme i zbylá kola. krém: Vše utřeme dohromady a dáme do lednice na chvilku ztuhnout. Spodní placku potřeme sirupem jenom zvrchu, natřeme krém a než přiložíme další plasku, potřeme ji zespodu sirupem a po přiložení i zvrchu. Takhle dámme na sebe všech 5 placek. Krémem namažeme i vršek a strany. Rozsekáme 3 dkg vlašských ořechů a 5 dkg upečené placky a posypeme strany a vršek medovníku. Necháme uležet 24 hodin.
Poznámka k receptu na Zamilovaný medovník: je to sice náročnější recept, ale výsledek stojí fakt za to :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zamilovaný medovník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hanca
- Datum vložení: 01.09.2009
- Počet porcí: 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: těsto: 45 dkg hladké mouky, 18 dkg moučkového cukru, 18 dkg másla, 1 vejce, 1,5 lžičky jedlé sody, 3 vrchovaté lžíce medu, 4 lžíce smetany, 1 lžička kakaa krém: 1 kondenzované zkaramelizované mléko 397 g - salko (plechovku vaříme den předem 1 a čtvrt hodiny v papiňáku), 7 dkg umletých vlašských ořechů, 20 dkg másla sirup: 4,5 lžíce cukru krystal, 1,5 dl převařené vody, 75 ml rumu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zamilovaný medovník,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zamilovaný medovník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zamilovaný medovník
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|