|
Recept na Zámecké brambory od Oty Jiráka
Recept na Zámecké brambory od Oty Jiráka je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Zámecké brambory od Oty Jiráka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg syrových brambor, 100 g anglické slaniny, 2 PL olivového oleje, 2 cibule, 3 stroužků česneku, 2 zakysané smetany, sůl, pepř, máslo na vymazání a 1 PL olivového oleje na pokapání povrchu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zámecké brambory od Oty Jiráka
Recept na Zámecké brambory od Oty Jiráka: Na ol.oleji si opečeme anglickou slaninu, přidáme na 1/2 měsíčky nakrájenou cibuli a opékáme dozlatova. V míse si smícháme zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem. Brambory oloupeme a nakrájíme (já to dělám na V-krouhači) na 2-3 mm silné plátky. Zapékací nádobu si vymažeme máslem. Na dno dáme 1. vrstvu brambor, osolíme opepříme a posypeme 1/2 množství opečené cibule se slaninou. Na to nandáme 1/2 množství zakysané smetany s česnekem. Dáme 2. vrstvu brambor a na ni sůl, pepř, druhou 1/2 cibule se slaninou a druhou 1/2 smetany s česnekem. Končíme vrstvou brambor, osolíme opepříme a pokapeme ol. olejem. Pečeme v předehřáté trobě na 200°C cca 1,5 hod. PŘIKLOPENÉ !!! a pak ještě cca 20 min. odklopené. Pokud nemáme zapékací nádobu s poklicí použijeme alobal. Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Zámecké brambory od Oty Jiráka: Tento recept jsem viděla před pár lety v Mňam Prima vařečce, kde ho dělal herec Ota Jirák. Dělám vždy z dvojité dávky, protože manžel chodí kolem hrnce celé odpoledne a postupně ujídá. Na druhý den většinou nezbyde nic.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zámecké brambory od Oty Jiráka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Paprika
- Datum vložení: 14.07.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 1 kg syrových brambor, 100 g anglické slaniny, 2 PL olivového oleje, 2 cibule, 3 stroužků česneku, 2 zakysané smetany, sůl, pepř, máslo na vymazání a 1 PL olivového oleje na pokapání povrchu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zámecké brambory od oty jiráka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zámecké brambory od Oty Jiráka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zámecké brambory od Oty Jiráka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|