|
Recept na Základní cheesecake
Recept na Základní cheesecake je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Základní cheesecake budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g ricotty 525 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.) - dávám 3x Philadelphia 175g= 525g, ale můžeš dát klidně míň 260 g krupicového cukru (kdo rád sladší - může dát víc) 4 vejce 1 a 1/2 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio) - 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu či prášku z vanilkových lusků můžeme přidat maliny, ostružiny, nasekanou bílou čokoládu, atd. Na korpus: ca 200 g máslových sušenek (například Opavia) 50 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Základní cheesecake
Recept na Základní cheesecake: Troubu předehřej na 140 °C/horkovzdušnou - 160°C/elektrickou. Připrav korpus: sušenky vlož do robotu a rozsekej je na drobečky(pokud není robot, vlož do silnějšího igelitového sáčku a za použití válečku či paličky rozdrť. Přidej máslo a zpracuj, aby se vše spojilo. Vymaž dortovou formu (nejlépe o průměru 20-23 cm) a dno vylož pečicím papírem. Do formy natlač stejnoměrně silnou vrstvu sušenkové směsi a dej chladit. V míse či robotu dohladka zpracuj ricottu a smetanový sýr. Přidej cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Prošlehej(popř. přidej maliny a bílou čokoládu, apod. a lehounce promíchej), směs nanes na připravený korpus. Peč 70-80min tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Cheesecake nech vychladnout, nejdřív ve formě, pak v lednici.
Poznámka k receptu na Základní cheesecake: Recept mám z apetitu - tuším z roku 2008, upravila jsem si ho podle svého.. Kdo ochutná, zamiluje si ho :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Základní cheesecake, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cvingerka (Jana)
- Datum vložení: 17.11.2011
- Počet porcí: 8-10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: 500 g ricotty 525 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.) - dávám 3x Philadelphia 175g= 525g, ale můžeš dát klidně míň 260 g krupicového cukru (kdo rád sladší - může dát víc) 4 vejce 1 a 1/2 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio) - 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu či prášku z vanilkových lusků můžeme přidat maliny, ostružiny, nasekanou bílou čokoládu, atd. Na korpus: ca 200 g máslových sušenek (například Opavia) 50 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na základní cheesecake,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Základní cheesecake - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Základní cheesecake
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|