RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka, recepty Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka, Zahrádkářská, pikant, tečkovaná, dýňovka


Recept na Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka

Recept na Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg dužiny dýně Hokkaido, 300 g cibule (3 – 4 menší ) 4 – 6 stroužků česneku (dle chuti) 1 litr vývaru ½ l kefíru (podmáslí, kysané smetany….) Sůl, pepř, kari koření – dle chuti 1 chilli paprička – lze vynechat Kousek sádla (nebo olej).

Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka
Zvětšit obrázek

Recept na Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka

Recept na Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka:
Dužinu nakrájíme na kostky. Semena vybereme a dáme stranou. Česnek a cibuli nasekáme na hrubé kousky a promícháme s dýní. Rovněž tam přimícháme asi hrstku semen. Troubu vyhřejeme na 170°C, necháme na dně pekáčku rozpustit slabý plátek sádla, nebo jej pokapeme olejem. Směs do pekáčku rozprostřeme a navrch buď nakrájíme kousek sádla nebo pokapeme olejem. S tukem to nepřeháníme, aby výsledek nebyl moc mastný. Zapečeme do měkka a zlatava – pozor na připálení (trvá to cca 20 – 30 minut) Teplota trouby je opět orientační, směs se nesmí spálit, jen pomalu péci. Přendáme do kastrolu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Zalijeme vývarem, okořeníme a vaříme mírným varem asi 7 minut. Vlijeme kefír (ten právě vytvoří tečky), prohřejeme, sporák vypneme. Dochutíme. Varianta se semínky - lze vynechat: Na pánvičce opražíme zbylá dýňová semínka (pozor na spálení), která dle chuti každého přidáme na talíř polévky. (Jsou neoloupaná a pro někoho mohou být moc tuhá)

Poznámka k receptu na Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka:
Název dle mé sousedky, která mi recept i ochutnávku poskytla. Získala ho na posezení s přáteli ze zahrádkářské kolonie, kde si pravidelně vyměňují recepty. Tečkovaná proto, že kefír či podmáslí se vlije rovnou do horké polévky. Kdo takto nerad, může nejprve část polévky vlít do kefíru, opatrně promíchat a vylít zpět, pak bude polévka hladká. Jo a za dodávku dýní děkuji naší topačce Simče

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 03.12.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 1 kg dužiny dýně Hokkaido, 300 g cibule (3 – 4 menší ) 4 – 6 stroužků česneku (dle chuti) 1 litr vývaru ½ l kefíru (podmáslí, kysané smetany….) Sůl, pepř, kari koření – dle chuti 1 chilli paprička – lze vynechat Kousek sádla (nebo olej)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist