|
Recept na Záhorácký závitek
Recept na Záhorácký závitek je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Záhorácký závitek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky vepřové kýty (může být i krkovička) 5 cibulí 1 lžička papriky 4 stroužky česneku anglická slanina kysané zelí vývar z kostky masoxu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Záhorácký závitek
Recept na Záhorácký závitek: Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme stroužek česneku nakrájený na plátky, plátky anglické slaniny a navrch navrstvíme kopeček kysaného zelí. Zavineme a spíchneme jehlou nebo ovážeme nití. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme dozlatova. Zasypeme lžičkou sladké papriky, hned přidáme závitky a prudce je osmahneme ze všech stran, podlijeme vývarem tak, aby bylo maso ze tříčtvrtin potopené. Přiklopíme pokličkou a dusíme cca 40 minut. V papiňáku 30 minut. Poté závitky vyjmeme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Lze i přecedit a zahustit 3 lžícemi hladké mouky rozmíchanými ve 150 ml vody. Já mixuji dohladka, cibule omáčku skvěle zahustí. Závitky vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme. U nás máme rádi s bramborem, ale hodí se i bramborový knedlík.
Poznámka k receptu na Záhorácký závitek: Když jsem se konečně rozhodla fotit, měla jsem malé plátky, proto z toho vzešly takový mrňouskové.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Záhorácký závitek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Pajaja (Pavlína Kostková)
- Datum vložení: 18.08.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 plátky vepřové kýty (může být i krkovička) 5 cibulí 1 lžička papriky 4 stroužky česneku anglická slanina kysané zelí vývar z kostky masoxu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na záhorácký závitek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Záhorácký závitek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Záhorácký závitek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|