|
Recept na Zadělávaný patizon
Recept na Zadělávaný patizon je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Zadělávaný patizon budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
30 dkg vepřového masa 1 patizon cca 15 cm v průměru 2 vejce asi 5 dkg másla či Ramy strouhanka sůl, pepř, Podravka nebo Harmonie chuti, masox olej 1 střední cibule.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zadělávaný patizon
Recept na Zadělávaný patizon: Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme na rozehřátý olej,přidáme nakrájenou cibuli, opepříme, osolíme, osmahneme, pak podlijeme vodou a dusíme. Patizon očistíme a nakrájíme na nudličky. (Dužinu se semeny nedávám.)Vložíme k téměř hotovému masu, dochutíme (viz výše) a dusíme společně. Z vajec, másla a strouhanky uděláme knedlíčky (ochutíme směsí koření, nejlépe trochou Podravky, můžeme přidat i nasekanou petrželovou nať)a uvaříme ve vodě s masoxem či jiným bujonem. Hotové knedlíčky vložíme do směsi masa a patizonu, případně zahustíme trochou jíšky nebo moukou, rozkvedlanou ve vodě. Necháme ještě chvíli společně prohřát. Podává se již bez přílohy, velcí jedlíci si mohou k tomu vzít chléb či pečivo.
Poznámka k receptu na Zadělávaný patizon: Původní recept byl od mé maminky, místo patizonu se dával uvařený květák, rozebraný na malé růžičky. Lze použít i brokolici.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zadělávaný patizon, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Damien (Jarmila)
- Datum vložení: 11.11.2012
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 30 dkg vepřového masa 1 patizon cca 15 cm v průměru 2 vejce asi 5 dkg másla či Ramy strouhanka sůl, pepř, Podravka nebo Harmonie chuti, masox olej 1 střední cibule
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zadělávaný patizon,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zadělávaný patizon - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zadělávaný patizon
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|