RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zabíjačkový smažák

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zabíjačkový smažák, recepty Zabíjačkový smažák, Zabíjačkový, smažák


Recept na Zabíjačkový smažák

Recept na Zabíjačkový smažák je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Zabíjačkový smažák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
krkovička – té více, je to důležitý základ celého receptu plecko, nebo vepřové odřezky (vepř.ocásky,bůček) vepřová játra ledvinka /y srdce trochu mozečku cibule nové koření bobkový list sůl, pepř sádlo.

Zabíjačkový smažák
Zvětšit obrázek

Recept na Zabíjačkový smažák

Recept na Zabíjačkový smažák:
-cibulku zpěnit na rozpáleném sádle (můžeme už přímo v hrnci), na to maso nakrájené na menší kostky, přidat sůl, pepř, pár bobulek nového koření, asi 3 bobkové listy a podlít vodou – vodou nešetřit, musí být min. v úrovni masa, aby bylo dost šťávičky. -Pečeme na 250st.cca 45 min přikryté poklicí (mám horkovzdušnou troubu, možná to bude chtít déle), jednou to promíchám během pečení. -Potom přidáme na malé kousky játra,ledvinku/y, srdce (podle co se podaří sehnat) a pořádně promíchat, případně dodat sůl a pečeme už odkryté min. 45 min a teď už častěji promícháváme, aby se smažák pěkně propekl. Těsně před dopečením zamícháme posekaný mozeček (pokud jej neseženete, nevadí, nemám dnes srdce ani mozeček a i přesto to má šmrnc). Čím více propečené, tím je to lepší. U smažáku vyniká chuť díky právě té jednoduchosti – min. koření a také vepř. vnitřnosti. Ingredience jsem nikdy nevážila, záleželo na řezníkovi, co pustil, snad budou stačit fotky, ale věřím, že recept není neznámý a existují různé varianty. Někdo např. nedává bobkový list, ani nové koření, ale naopak dává česnek. Podáváme hned po upečení nejlépe s chlebem, nebo ještě teplé dáme do zavařovacích sklenic a hned zavaříme cca 20min na 80st. – jen aby se sklenice chytly.

Poznámka k receptu na Zabíjačkový smažák:
Překvapilo mě,že jsem zde podobný recept nenašla, tak nabízím ke zkoušce. Byla jsem odchovaná na zabíjačkách a smažák byl s domácím kysaným zelím závěrečný hřeb „vepřových hodů“. Smažák ve sklenici je jak najitý, když nevíte, co rychle na oběd, nebo přijde nečekaná návštěva . Např. v létě s okurkovým salátem a bramborovou kaší/nebo novými bramborami to nemá chybu. Dělám ho i po létech, jelikož všechny suroviny jsou běžně k dostání (myslím v klasickém řeznictví).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zabíjačkový smažák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Spuname
  • Datum vložení: 05.03.2010
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: krkovička – té více, je to důležitý základ celého receptu plecko, nebo vepřové odřezky (vepř.ocásky,bůček) vepřová játra ledvinka /y srdce trochu mozečku cibule nové koření bobkový list sůl, pepř sádlo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zabíjačkový smažák, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zabíjačkový smažák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zabíjačkový smažák

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist