|
Recept na Zabíjačkový smažák
Recept na Zabíjačkový smažák je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Zabíjačkový smažák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
krkovička – té více, je to důležitý základ celého receptu plecko, nebo vepřové odřezky (vepř.ocásky,bůček) vepřová játra ledvinka /y srdce trochu mozečku cibule nové koření bobkový list sůl, pepř sádlo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zabíjačkový smažák
Recept na Zabíjačkový smažák: -cibulku zpěnit na rozpáleném sádle (můžeme už přímo v hrnci), na to maso nakrájené na menší kostky, přidat sůl, pepř, pár bobulek nového koření, asi 3 bobkové listy a podlít vodou – vodou nešetřit, musí být min. v úrovni masa, aby bylo dost šťávičky. -Pečeme na 250st.cca 45 min přikryté poklicí (mám horkovzdušnou troubu, možná to bude chtít déle), jednou to promíchám během pečení. -Potom přidáme na malé kousky játra,ledvinku/y, srdce (podle co se podaří sehnat) a pořádně promíchat, případně dodat sůl a pečeme už odkryté min. 45 min a teď už častěji promícháváme, aby se smažák pěkně propekl. Těsně před dopečením zamícháme posekaný mozeček (pokud jej neseženete, nevadí, nemám dnes srdce ani mozeček a i přesto to má šmrnc). Čím více propečené, tím je to lepší. U smažáku vyniká chuť díky právě té jednoduchosti – min. koření a také vepř. vnitřnosti. Ingredience jsem nikdy nevážila, záleželo na řezníkovi, co pustil, snad budou stačit fotky, ale věřím, že recept není neznámý a existují různé varianty. Někdo např. nedává bobkový list, ani nové koření, ale naopak dává česnek. Podáváme hned po upečení nejlépe s chlebem, nebo ještě teplé dáme do zavařovacích sklenic a hned zavaříme cca 20min na 80st. – jen aby se sklenice chytly.
Poznámka k receptu na Zabíjačkový smažák: Překvapilo mě,že jsem zde podobný recept nenašla, tak nabízím ke zkoušce. Byla jsem odchovaná na zabíjačkách a smažák byl s domácím kysaným zelím závěrečný hřeb „vepřových hodů“. Smažák ve sklenici je jak najitý, když nevíte, co rychle na oběd, nebo přijde nečekaná návštěva . Např. v létě s okurkovým salátem a bramborovou kaší/nebo novými bramborami to nemá chybu. Dělám ho i po létech, jelikož všechny suroviny jsou běžně k dostání (myslím v klasickém řeznictví).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zabíjačkový smažák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Spuname
- Datum vložení: 05.03.2010
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: krkovička – té více, je to důležitý základ celého receptu plecko, nebo vepřové odřezky (vepř.ocásky,bůček) vepřová játra ledvinka /y srdce trochu mozečku cibule nové koření bobkový list sůl, pepř sádlo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zabíjačkový smažák,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zabíjačkový smažák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zabíjačkový smažák
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|