|
Recept na Vývar do zásoby
Recept na Vývar do zásoby je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Vývar do zásoby budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kosti z oblíbeného zvířátka (skelety z kuřat, nebo žebra z prasátka, hovězího, kachna,...) kořenová zelenina bobkový list nové koření pepř sůl voda bylinky (jaké máte rádi, které přidáváte do polévky - např. libeček, celerovou nať, kudrnavou petrželku,...).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vývar do zásoby
Recept na Vývar do zásoby: Vezmeme největší hrnec, který doma máme a ten zcela naplníme kostmi. Zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu (na 5l hrnec dávám - 1 větší mrkev, 1 středně velkou petržel, 1/8 celeru), ale může být klidně i cibule, kukuřice,... záleží co máte rádi. Dále přidáme cca 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře a 2 ks bobkového listu. A vaříme asi hodinu a půl. Poté vývar přecedíme (kostičky si obereme a pochutnáme u večeře) a dochutíme. Ale jen decentně, nepřesolujeme... S mírou. Poté vývar vaříme na mírném plameni tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje tak na 1/8 až 1/10 množství. Správná redukce je po vychladnutí rosolovitá. Poté si připravíme sáčky a do každého sáčku dáme tak 100 ml zredukovaného vývaru a dáme zamrazit. A až budete příště vařit polévku, vyhoďte masox a kostky z okna a přidejte místo kostky 100ml zamrzlého zredukovaného vývaru. Já používám 100ml redukce zhruba na 4 porce polévky, ale záleží na síle vývaru. Však vyzkoušejte a uvidíte. Je to sice pracnější, ale výsledný efekt je moooc dobrý :-)
Poznámka k receptu na Vývar do zásoby: Dávám do krabic od mléka ....vyložené mikrotenovým sáčkem
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vývar do zásoby, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dle množství
- Datum vložení: 01.12.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: kosti z oblíbeného zvířátka (skelety z kuřat, nebo žebra z prasátka, hovězího, kachna,...) kořenová zelenina bobkový list nové koření pepř sůl voda bylinky (jaké máte rádi, které přidáváte do polévky - např. libeček, celerovou nať, kudrnavou petrželku,...)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vývar do zásoby,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vývar do zásoby - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vývar do zásoby
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|