|
Recept na Vymazlené palačinky
Recept na Vymazlené palačinky je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Vymazlené palačinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 ml mléka, 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky (nebo 400 g jen hladké), 2 vejce, špetka soli, 1 sáček vanilkového cukru, nastrouhaná citronová kůra, 1/2 lžičky prášku do pečiva, máslo(nebo olej) na vymazávání pánve, několik druhů džemů (měla jsem jahodový, borůvkový, malinový, rybízový), 1 smetana 33% na šlehání, 1 sáček Smetafixu a čokoládu-nemusí být..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vymazlené palačinky
Recept na Vymazlené palačinky: Z mléka,mouky,vajec, citronové kůry, soli, prášku do pečiva a vanilkového cukru ušleháme tekuté těsto do hladka a necháme nějakou chvíli odpočinout. Pánev(nejlépe s těžkým dnem) potřeme mašlovačkou rozehřátým máslem(nebo olejem) a naléváme těsto malou naběračkou a roztáhneme nahýbáním do všech čtyřech stran, za chvilku, když už není palačinka navrchu mokrá obrátíme jí a malou chvíli necháme na této druhé straně osmahnout. Opět si natřeme pánev a.....tak dokola, až budeme mít z tohoto množství 10 palačinek dlouhých přes celý mělký talíř. Dáváme si je hotové na sebe, aby nám úplně nevychladly a potom na střídačku jednu po druhé mažeme každou jiným džemem, stočíme je a dáme vedle sebe na talíř. Nakonec si našleháme šlehačku se Smetafixem do tuha a palačinky si ozdobíme dle své fantazie. Můžeme ještě postrouhat čokoládou.
Poznámka k receptu na Vymazlené palačinky: Takové byly dneska večer naše chutě a zdárně jsme je uspokojily! Taťulda se přišel pomazlit a říkal, abych udělala k večeři palačinky-proto mají název "vymazlené"....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vymazlené palačinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 28.01.2012
- Počet porcí: 10 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 400 ml mléka, 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky (nebo 400 g jen hladké), 2 vejce, špetka soli, 1 sáček vanilkového cukru, nastrouhaná citronová kůra, 1/2 lžičky prášku do pečiva, máslo(nebo olej) na vymazávání pánve, několik druhů džemů (měla jsem jahodový, borůvkový, malinový, rybízový), 1 smetana 33% na šlehání, 1 sáček Smetafixu a čokoládu-nemusí být.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vymazlené palačinky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vymazlené palačinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vymazlené palačinky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|