RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse, recepty Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse, Východniarska, paska, -, velikonoční, koláč,


Recept na Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse

Recept na Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hladkej múky, 5 dl vlažného mlieka, 1 vajíčko, 5 lyžíc cukru, 40 g droždia, 1 lyžička soli, 150 g roztopeného masla 1 vajíčko na potretie.

Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse
Zvětšit obrázek

Recept na Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse

Recept na Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse:
Z uvedených prísad vypracujeme kysnuté cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste ( v pohode sa dá použiť pekáreň ). Z cesta oddelíme 2 menšie rovnaké časti, zvyšok rozdelíme na polovicu ( máme 2 rovnaké menšie a 2 rovnaké väčšie diely ). Menšie diely vyšúľame na valčeky a stočíme do vrkoča. To isté urobíme s väčšími dielmi. Vrkoč z väčších častí obtočíme okolo vrkoča z menších častí. Pasku preložíme na vymazaný plech a necháme 30 min kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 150°C asi 40-50 min. Ak je pôovrch zlatavý, prikryjeme alobalom a dopečieme. Či je paska upečená, vyskúšame špilkou. Podávame na veľkonočnú nedeľu a pondelok na veľkonočné raňajky k šunke, klobáske, vajíčkam.

Poznámka k receptu na Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse:
Paska sa podáva u nás na východe tradične na veľkonočné raňajky k šunke, klobáse, syrku, vajíčkam a iným dobrotám. Veriaci ľudia ju spolu s ostatnými uvedenými potravinami pred raňajkami nesú do kostola na posvätenie ( posvätenie sa robí aj v sobotu pred večerom po vzkriesení ).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: tejaja
  • Datum vložení: 27.05.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 1 kg hladkej múky, 5 dl vlažného mlieka, 1 vajíčko, 5 lyžíc cukru, 40 g droždia, 1 lyžička soli, 150 g roztopeného masla 1 vajíčko na potretie
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Východniarska paska - velikonoční koláč k šunce a klobáse

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist