|
Recept na Výborná bavorská buchta se skořicí
Recept na Výborná bavorská buchta se skořicí je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Výborná bavorská buchta se skořicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 100 ml mléka 100 ml vody 1 vejce 3 hrnky hl. mouky 1 lžička soli 4 lžíce másla 1/3 hrnku cukru 1 ½ lžičky sušeného droždí Sypání: 1/3 hrnku pískového cukru 1 lžička skořice (kdo rád skořici, může dát 2 lžičky) 1 hrnek smetany ke šlehání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Výborná bavorská buchta se skořicí
Recept na Výborná bavorská buchta se skořicí: Přísady dát do pekárny, nastavit na „těsto“ a zmáčknout start. Po skončení cyklu vyndat těsto na pomoučený vál. Těsto natlačíme na vymazaný plech, přikryjeme utěrkou a necháme 30 až 45 minut kynout. Pak ukazovákem a prostředníkem děláme po celém povrchu do těsta díry. V malé misce si smícháme sypání a zasypeme jím díry. Nakonec buchtu zalijeme smetanou a pečeme asi 30 minut při 180 C. Buchta je nejlepší ještě za tepla, ale dá se i velice úspěšně zmrazit.
Poznámka k receptu na Výborná bavorská buchta se skořicí: 1 hrnek = 237 ml 1/3 hrnku = 79 ml plech 32x23x5 cm, 36x27x5 cm Zdroj: Bread Machine Magic, Linda Rehberg & Lois Conway, Irene’s Bavarian Coffee Cake Toto těsto je univerzální, vhodné na buchty a koláče. Výborně se s ním pracuje, je měkkoučké a křehoučké. Smetana s cukrem vytvoří karamel a buchta překrásně provoní celý byt. Buchta není žádná krasavice, ale je to dobrota a děti ji přímo zbožňují.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Výborná bavorská buchta se skořicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jitkab
- Datum vložení: 06.04.2010
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Těsto: 100 ml mléka 100 ml vody 1 vejce 3 hrnky hl. mouky 1 lžička soli 4 lžíce másla 1/3 hrnku cukru 1 ½ lžičky sušeného droždí Sypání: 1/3 hrnku pískového cukru 1 lžička skořice (kdo rád skořici, může dát 2 lžičky) 1 hrnek smetany ke šlehání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na výborná bavorská buchta se skořicí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Výborná bavorská buchta se skořicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Výborná bavorská buchta se skořicí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|