RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vrstvený koláč s jablky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vrstvený koláč s jablky, recepty Vrstvený koláč s jablky, Vrstvený, koláč, jablky


Recept na Vrstvený koláč s jablky

Recept na Vrstvený koláč s jablky je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Vrstvený koláč s jablky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na těsto: 200g hladké mouky, 2 zarovnané kávové lžičky prášku do pečiva, 150 g změklého másla nebo margarínu, 150g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho citrónu, 3 vejce, 2 - 3 polévkové lžíce mléka Na náplň: 2 větší jablka, 2-3 polévkové lžíce šťávy z citronu Na potření a posypání: 2 polévkové lžíce meruňkového džemu, 2 polévkové lžíce vody, 30g oloupaných pistácií ještě potřebujeme: dortovou formu (průměr 26cm)- já sama mám menší a vůbec nám to nevadí, mašlovačku.

Vrstvený koláč s jablky
Zvětšit obrázek

Recept na Vrstvený koláč s jablky

Recept na Vrstvený koláč s jablky:
Výborný, opravdu výborný koláč! Takže jsem se rozhodla netloustnout sama a poslat ho dál. 1. Na přípravu těsta smícháme mouku s kypřícím práškem. Máslo nebo margarín, cukr, vanilkový cukr a citrónovou kůru vyšleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Po jednom přidáváme vejce a vyšleháme do hladka. Střídavě ve dvou dávkách vmícháme mouku s kypřícím práskem a mléko. 2. Na přípravu náplně omyjeme a oloupeme jablka, rozkájíme na čvrtiny, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. 3. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Jeden díl těsta nalijeme do vymazané formy a uhladíme. Polovinu jablečných plátků naskládáme do kruhu na povrch a pokapeme částí citrónové šťávy. 4. Nalijeme druhý díl těsta, lžící uhladíme a do kruhu naskládámě zbytek jablečných plátků. Jablka pokapeme zbytkem citronové šťávy. Na jablka naneseme po lžicích zbytek těsta a uhladíme. Formu vložíme do trouby a pečeme. Elektrická trouba: 180°C (předehřátá) Horkovzdušná trouba: 160°C (nepředehřátá) Plynová trouba: stupeň 2-3 (nepředehřátá) 5. Formu položíme na kuchyňskou mřížku. Po 10 minutách koláč opatrně uvolníme nožem a odstraníme okraj formy. 6. Na potření svaříme meruňkový džem s vodou v kastrůlku a mašlovačkou naneseme na horký koláč. Pistácie podélně nakrájíme na tenké kousky a nasypeme na koláč. Koláč necháme vychladnout. Tento recept jsem dostala a prý je i zveřejněn v některé z kuchařek pečeme s láskou. Je opravdu skvělý! Fotku přidám během pár minut co další várku vytáhnu z trouby. Zaručeně se po něm jen zapráší!! :)

Poznámka k receptu na Vrstvený koláč s jablky:
Pokud koláč ke konci pečení začne příliš hnědnout, položíme na povrch papír na pečení a koláč dopečeme.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vrstvený koláč s jablky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Yurmi (Zuzana)
  • Datum vložení: 15.03.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Na těsto: 200g hladké mouky, 2 zarovnané kávové lžičky prášku do pečiva, 150 g změklého másla nebo margarínu, 150g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho citrónu, 3 vejce, 2 - 3 polévkové lžíce mléka Na náplň: 2 větší jablka, 2-3 polévkové lžíce šťávy z citronu Na potření a posypání: 2 polévkové lžíce meruňkového džemu, 2 polévkové lžíce vody, 30g oloupaných pistácií ještě potřebujeme: dortovou formu (průměr 26cm)- já sama mám menší a vůbec nám to nevadí, mašlovačku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vrstvený koláč s jablky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vrstvený koláč s jablky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vrstvený koláč s jablky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist