|
Recept na Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem
Recept na Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg nastrouhaných brambor, 400 g uzeného bůčku(nebo žeber), 300 g kyselého zelí, 1 vejce, 1 dcl mléka, 4-6 stroužků česneku, 1 cibule, asi 150 hladké mouky, majoránka, pepř, sůl, olej(nebo sádlo), pažitka..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem
Recept na Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem: Uzené maso si uvaříme(z vývaru můžeme udělat polévku) a zelí si podusíme a ochutíme, jak jsme zvyklí. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, či robotu. Chvilku je necháme stát, aby pustily vodu, tu vylijeme a ještě brambory trochu ručně vymačkáme. K nim přidáme vejce, mléko, česnek, cibuli nakrájenou nadrobno, mouku, polovinu překrájeného zelí a polovinu uzeného masa, nakrájeného na menší kostky. Už jen osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, pažitkou a dobře promícháme(dělám to nejraději rukama). Na pánev si dáme tuk, a pečeme placičky silných 0,5 cm a z obou stran osmažíme a dáváme na papírovou utěrku, která z nich odsaje tuk. Ještě teplé je proložíme připraveným zbytkem zelí a zbytkem uzeného masa a servírujeme na talíř-můžeme obložit zeleninou...
Poznámka k receptu na Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem: Recept jsem viděla v časopise: Speciál-kuchyně a tak se mi to líbilo a zaujalo, že jsem to musela uvařit-udělala jsem dobře, neboť je to vynikající!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 14.06.2012
- Počet porcí: asi 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 kg nastrouhaných brambor, 400 g uzeného bůčku(nebo žeber), 300 g kyselého zelí, 1 vejce, 1 dcl mléka, 4-6 stroužků česneku, 1 cibule, asi 150 hladké mouky, majoránka, pepř, sůl, olej(nebo sádlo), pažitka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|