Recept na Vrstvená jablková buchta
Recept na Vrstvená jablková buchta je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Vrstvená jablková buchta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
tmavé těsto: 150g celozrnné žitné mouky 75g oleje 50g třtinového cukru (very dark) 4 lžíce vody 1 lžíce bio kakaového prášku 1 vejce světlé těsto: 100g celozrnné špaldové mouky (hladké) 80g sušeného rostlinného mléka 100ml datlového sirupu 1 vejce 50ml oleje 5g bio kypřícího prášku náplň: 1 tvaroh (kostka) 100ml rostlinného mléka 3-4 nastrouhaná jablka (cca 400g) 20g vanilkové fruktosy 40g kukuřičného škrobu skořice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vrstvená jablková buchta
Recept na Vrstvená jablková buchta: Nejdříve si dáme nahřívat troubu na 175°C. Nejdříve si připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké ale pevné těsto. Dáme si ho na vymazaný a vysypaný plech, opatrně prsty rozmačkáme po celém dně a uděláme malé okraje. Těsto se dá i vyválet a poté přenést na plech, ale dá to více práce. Metličkou si promícháme tvaroh s mlékem, jablka máme nahrubo nastrouhaná a smícháme je s fruktosou a škrobem. Tvarohem potřeme tmavé těsto, zasypeme jablky a posypeme skořicí. Připravíme si světlé těsto. V míse si vyšleháme vejce se sirupem do světlejší pěny, přidáme ostatní ingredience, kromě kypřícího prášku. Jakmile je trouba připravená, opatrně do těsta vmícháme prášek a zalijeme s ním rovnoměrně jablka po celém povrchu. Pečeme zhruba 35-40min.
Poznámka k receptu na Vrstvená jablková buchta: http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872... Máte doma kostku tvarohu a nevíte co s ní? Měla jsem stejný problém, dokud mi Andrejka neporadila jeden z jejich úžasných receptů. Koláč je krásně šťavnatý a nemá šanci přežít do druhého dne.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vrstvená jablková buchta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MishkaCZ
- Datum vložení: 23.06.2014
- Počet porcí: 1 plech (24x30cm)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: tmavé těsto: 150g celozrnné žitné mouky 75g oleje 50g třtinového cukru (very dark) 4 lžíce vody 1 lžíce bio kakaového prášku 1 vejce světlé těsto: 100g celozrnné špaldové mouky (hladké) 80g sušeného rostlinného mléka 100ml datlového sirupu 1 vejce 50ml oleje 5g bio kypřícího prášku náplň: 1 tvaroh (kostka) 100ml rostlinného mléka 3-4 nastrouhaná jablka (cca 400g) 20g vanilkové fruktosy 40g kukuřičného škrobu skořice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vrstvená jablková buchta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vrstvená jablková buchta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vrstvená jablková buchta
|
|