RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Voňavý švestkový koláč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Voňavý švestkový koláč, recepty Voňavý švestkový koláč, Voňavý, švestkový, koláč


Recept na Voňavý švestkový koláč

Recept na Voňavý švestkový koláč je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Voňavý švestkový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpus: 270 g hladké mouky, 200 g másla (hery) 80 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru 1/4 kypř. prášku 1 vejce Krém: 1 vanilkový puding 400 ml mléka 3 lžíce cukru rumové aroma dle chuti 250 g měkkého tvarohu (cca 1/4 vanilkového pudingu) moučkový cukr dle chuti švestky skořici a cukr dle chuti mandlové lupínky.

Voňavý švestkový koláč
Zvětšit obrázek

Recept na Voňavý švestkový koláč

Recept na Voňavý švestkový koláč:
Krém: Den předem si uvaříme klasickým způsobem puding, na konci zakápneme rumovým aroma. Necháme vychladnout. Další den ho rozmícháme s tvarohem a cukrem dle chuti. Pokud se nám zdá příliš tekutý, přisypeme pudinkový prášek. Korpus: Ze všech surovin na korpus vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme cca 30 minut v lednici uležet. Mezitím si omyjeme a vypeckujeme švestky. Těsto vyndáme, 1/3 odřízneme, zbylou část vyválíme na plát o velikosti naší dortové formy, nebo ho rukama roztáhneme přímo ve formě. Z odříznutého těsta vyválíme úzký proužek, kterým obložíme celý kraj dortové formy. Těsto posypeme mandovými lupínky, nalijeme krém, poklademe rozpůlenými švestkami slupkou do krému a posypeme dle chuti skořicí, cukrem a znovu mandlovými lupínky. Pokud nám boční těsto přesahuje, zahneme ho lehce nad švestky. Koláč vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180° cca 35 minut. - povrch bude krásně zlatavý. Necháme vychladnout. (Já poté uchovávala v lednici)

Poznámka k receptu na Voňavý švestkový koláč:
Moučník mně napadl, protože jsem chtěla nějak využít šodo, které mi zůstalo od oběda, a protože je zrovna velká úroda švestek, chtěla jsem to nějak zkombinovat. Výsledek nás opravdu překvapil, a musím řici, že tenhle dezert jsme zařadili do naší kuchařky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavý švestkový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Montanka
  • Datum vložení: 27.10.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Korpus: 270 g hladké mouky, 200 g másla (hery) 80 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru 1/4 kypř. prášku 1 vejce Krém: 1 vanilkový puding 400 ml mléka 3 lžíce cukru rumové aroma dle chuti 250 g měkkého tvarohu (cca 1/4 vanilkového pudingu) moučkový cukr dle chuti švestky skořici a cukr dle chuti mandlové lupínky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavý švestkový koláč, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavý švestkový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavý švestkový koláč

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist