|
Recept na Voňavý švestkový koláč
Recept na Voňavý švestkový koláč je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Voňavý švestkový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 270 g hladké mouky, 200 g másla (hery) 80 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru 1/4 kypř. prášku 1 vejce Krém: 1 vanilkový puding 400 ml mléka 3 lžíce cukru rumové aroma dle chuti 250 g měkkého tvarohu (cca 1/4 vanilkového pudingu) moučkový cukr dle chuti švestky skořici a cukr dle chuti mandlové lupínky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Voňavý švestkový koláč
Recept na Voňavý švestkový koláč: Krém: Den předem si uvaříme klasickým způsobem puding, na konci zakápneme rumovým aroma. Necháme vychladnout. Další den ho rozmícháme s tvarohem a cukrem dle chuti. Pokud se nám zdá příliš tekutý, přisypeme pudinkový prášek. Korpus: Ze všech surovin na korpus vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme cca 30 minut v lednici uležet. Mezitím si omyjeme a vypeckujeme švestky. Těsto vyndáme, 1/3 odřízneme, zbylou část vyválíme na plát o velikosti naší dortové formy, nebo ho rukama roztáhneme přímo ve formě. Z odříznutého těsta vyválíme úzký proužek, kterým obložíme celý kraj dortové formy. Těsto posypeme mandovými lupínky, nalijeme krém, poklademe rozpůlenými švestkami slupkou do krému a posypeme dle chuti skořicí, cukrem a znovu mandlovými lupínky. Pokud nám boční těsto přesahuje, zahneme ho lehce nad švestky. Koláč vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180° cca 35 minut. - povrch bude krásně zlatavý. Necháme vychladnout. (Já poté uchovávala v lednici)
Poznámka k receptu na Voňavý švestkový koláč: Moučník mně napadl, protože jsem chtěla nějak využít šodo, které mi zůstalo od oběda, a protože je zrovna velká úroda švestek, chtěla jsem to nějak zkombinovat. Výsledek nás opravdu překvapil, a musím řici, že tenhle dezert jsme zařadili do naší kuchařky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavý švestkový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Montanka
- Datum vložení: 27.10.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Korpus: 270 g hladké mouky, 200 g másla (hery) 80 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru 1/4 kypř. prášku 1 vejce Krém: 1 vanilkový puding 400 ml mléka 3 lžíce cukru rumové aroma dle chuti 250 g měkkého tvarohu (cca 1/4 vanilkového pudingu) moučkový cukr dle chuti švestky skořici a cukr dle chuti mandlové lupínky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavý švestkový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavý švestkový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavý švestkový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|