|
Recept na Voňavý rýžový koláč
Recept na Voňavý rýžový koláč je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Voňavý rýžový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 255g hladké mouky 125g másla 100g cukru moučka 2 lž studeného mléka či vody 2 větší žloutky kůra z jednoho citronu nastrouhaná najemno 1 lž vanilkové esence Na náplň: 325g rýže na rizoto či obyč kulatozrnné 3 lž pískového cukru 55g másla 2 vanilkové lusky kůra ze tří pomerančů 1 litr plnotučného mléka 1 sklenice bílého vína 3 větší vejce 2 lž moučkového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Voňavý rýžový koláč
Recept na Voňavý rýžový koláč: Nejprve máslem vymažeme rozkládací dortovou formu o průměru 28cm. Na křehké těsto nejprve utřeme máslo s moučkovým cukrem, přidáme špetku soli, mouku, vanilkovou esenci, citronovou kůru a žloutky. Nejlépe to jde rukou. Až směs vypadá jako hrubá drobenka, přidáme vodu nebo mléko a prohněteme, až těsto drží tvar. S hnětením se to ovšem nesmí přehnat, těsto má být lehce drobivé a křehké. Proto se nesnažte o jakousi elasticitu. Zabalte je do folie či mikr. sáčku a nechejte alespoň na hodinu odpočinout v chladničce. Chlazení je v tomto receptu důležité. Po vytažení z lednice těsto rozválejte a vložte do formy. Povytáhněte těsto až ke ktajům. Předehřejte troubu na 180 a pečte korpus lehce do zlatava, trvá to asi 12 minut. Vyjměte formu z trouby a zesilte ji na 200. Na přípravu náplně si vezměte vyšší kastrol nejlépe se silnějším dnem. Rozpustte máslo a přihoďte k němu zrníčka ze dvou vanilkových lusků a pomerančovou kůru a chvilku prosmahněte(dokud nezačne krásně lákavě vonět). Pak přisypte rýži s cukrem, promíchejte a nalijte víno. Míchejte a až se odvaří, přilívejte po naběračkách mléko, vždy rýži jemně míchejte a počkejte s další várkou mléka až co se ta první vstřebá. Rýže nebude zcela měkká-dojde v troubě. Nechte kaši chvilku chladnout a pak vmíchejte vejce. Hotový rýžový puding navršte na předpečený korpus, zaprašte moučkovým cukrem a vložte do trouby asi na dvacet minut, dokud hezky nezezlátne. Hotový chutná nejlépe s créme fraiche a posypaný kůrou z citromu či pomeranče. (pomeranč lepší).
Poznámka k receptu na Voňavý rýžový koláč: Créme fraiche si bez velké námahy připravíte doma - vylijte 250 ml smetany s min30 procenty tuku do misky a přidejte dvě lžíce podmáslí. Nechejte bez míchání stát 24hodin při pokojové teplotě a vuolalá, francouzská "zakysaná smetana" je na světě. Před podáváním je dobré ji vychladit v lednici (kde vydrží jako čerstvá několik dní). Recept mám z časopisu Apetit, fotku dodám až budu péct. Dneska mi ho muž snědl rychlostí blesku, takže jsem fotečku nestihla. Ale mohu ho doporučit, je to zase něco "trošku jiného"...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavý rýžový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lovie
- Datum vložení: 25.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: Na těsto: 255g hladké mouky 125g másla 100g cukru moučka 2 lž studeného mléka či vody 2 větší žloutky kůra z jednoho citronu nastrouhaná najemno 1 lž vanilkové esence Na náplň: 325g rýže na rizoto či obyč kulatozrnné 3 lž pískového cukru 55g másla 2 vanilkové lusky kůra ze tří pomerančů 1 litr plnotučného mléka 1 sklenice bílého vína 3 větší vejce 2 lž moučkového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavý rýžový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavý rýžový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavý rýžový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|