|
Recept na Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky
Recept na Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřová krkvice bez kosti 4 plátky - asi 600g (nenaklepávala jsem), brambory 10 - 12ks, sáček - Šťavnatá krkovička s bramborami, cibulí (Maggi), cibule 2 větší, žampiony 8ks, jablka 2 - 3 ks dle velikosti, grilovací koření - lžičku, sladká paprika mletá - lžičku, rajský protlak 1 lžíce čerstvé bylinky - tymián 1/4 lžičky, rozmarýn mezi prsty, kmín špetka, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky
Recept na Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky: Brambory si oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a bez vody přesypeme do velké mísy, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a přidáme k bramborám. Jablka omyjeme, neloupeme, jen vykrájíme jadřince a taktéž nakrájené na osminky, vsypeme do mísy. Pak přidáme žampiony, maso, zbylé suroviny a pořádně promícháme. Solíme o trošku víc (ochutnáme), protože brambory jí hodně vezmou do sebe a jablka s cibulí se postarají o sladší chuť. Suroviny můžeme nechat chvíli odležet. Pak si rozevřeme přiložený sáček, suroviny z mísy vsypeme dovnitř. Sáček zbavíme přebytečného vzduchu a uzavřeme drátkem. Sáček propíchneme shora několikrát vidlicí (jehlou,...), ale jen shora, aby nám při pečení vroucí šťáva nevytékala! Sáček dáme do pekáčku, směs rovnoměrně upravíme a pekáček vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pekla jsem necelou hodinu - okraje brambor už byly zlatavé a pod směsí ještě byla vypečená šťáva. Po upečení sáček na jednom konci rozstřihneme (pozor na horkou páru!) a buď přendaváme jednotlivé porce na talíře, nebo servírujeme na pekáčku a každý si vezme podle chuti.
Poznámka k receptu na Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky: Jídlo je sice jakoby "jen" ze sáčku, ale samo o sobě to není moc zázrak. Takže jsem přidala koření, suroviny a jídlo se proměnilo v chutný a voňavý pekáček. "Chemické" suroviny si do kuchyně příliš nepouštím, ale tady jsem vyzkoušela směs, ve které nejsou glutamáty a konzervanty v takové míře a musím říct, že jsme si celá rodina opravdu pochutnala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 27.11.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřová krkvice bez kosti 4 plátky - asi 600g (nenaklepávala jsem), brambory 10 - 12ks, sáček - Šťavnatá krkovička s bramborami, cibulí (Maggi), cibule 2 větší, žampiony 8ks, jablka 2 - 3 ks dle velikosti, grilovací koření - lžičku, sladká paprika mletá - lžičku, rajský protlak 1 lžíce čerstvé bylinky - tymián 1/4 lžičky, rozmarýn mezi prsty, kmín špetka, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|