|
Recept na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Recept na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Králičí díly 4 ks (stehna, hřbet), sůl, kmín celý 1 lžička, tymián čerstvý 2 snítky (sušený 1 lžička), rozmarýn čerstvý 1 snítka (1/2 lžičky), olej 2 lžíce, cibule žlutá 4 ks, víno bílé suché 2 dcl, voda na podlití, mouka hladká 1 - 2 lžíce (dle potřeby šťávy)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Recept na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem: Králičí maso očistíme, omyjeme a zlehka osušíme. Maso osolíme, posypeme kmínem, proložíme bylinkami, pokapeme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet do chladna - stačí i jen pár hodin. Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Odpočaté maso si vložíme do pekáčku, obložíme jen nahrubo nakrájenou cibulí a nezakrytý pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Maso necháme v troubě do zatáhnutí (zešednutí) a podlijeme jej horkou vodou (do 2/3 výšky masa). Přilijeme ještě 1 dcl vína. Králičí díly pečeme tzv. masem dolů, aby zůstalo po upečení krásně šťavaté. Troubu ztlumíme na 175 - 180°C, pekáček přikryjeme poklicí a pečeme do změknutí 1 - 1 a 1/2 hod. Maso během pečení přeléváme vypečenou šťávou, popř.lehce podléváme vodou a ze stěn pekáčku seškrabujeme do šťávy přípečky (pro lepší barvu výsledné šťávy). Maso asi 15 min. před dopečením otočíme masem nahoru a necháme ho bez poklice dojít do barvy. Měkké maso vyjmeme stranou na talíř a uchováváme v teple. Pekáček se šťávou vložíme zpět do trouby, vypečeme jí na tuk, zasypeme moukou, pečlivě zarestujeme a podlijeme vodou (studenou). Vše dobře metličkou prošleháme, a necháme v troubě asi 15 min. "provářet". Poté do šťávy oškrábeme přípečky ze stěn pekáčku a šťávu přecedíme přes jemný cedník do kastrolu. Do šťávy přilijeme zbytek vína, dle chuti jí dosolíme a můžeme přidat pár lístků použitých bylinek. Necháme jí ještě 5 - 10 min. pomalu provářet, aby se nám vytvořil glanc. Ke králíkovi se hodí bramborové knedlíky i vařené brambory. Já jsem podávala s bram. knedlíky a tymiánovým zelím.
Poznámka k receptu na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem: Králičí maso máme moc rádi a protože máme přístup k domácímu chovu, tak je rádi přizpůsobujeme našim chutím. Já jsem ke králíkovi přidala i kus bůčku, jelikož jel manžel na pár dní pryč, tak aby měl něco s sebou a já nemusela péct nadvakrát. Recept na tymiánové zelí je tady http://www.toprecepty.cz/recept/23850-tymianove-ze....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 28.12.2011
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Králičí díly 4 ks (stehna, hřbet), sůl, kmín celý 1 lžička, tymián čerstvý 2 snítky (sušený 1 lžička), rozmarýn čerstvý 1 snítka (1/2 lžičky), olej 2 lžíce, cibule žlutá 4 ks, víno bílé suché 2 dcl, voda na podlití, mouka hladká 1 - 2 lžíce (dle potřeby šťávy).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavý bylinkový králík s bílým vínkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|