RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem, recepty Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem, Vohrnoušky, II, -, se, švestkami, pudingem


Recept na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem

Recept na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g hladké mouky 00, 500 g polohrubé mouky výběrové - Zátkova, 200 g mouky Zlatka, 20 dkg cukru krupice, sůl, 6 dkg čerstvého droždí, 2 lžíce rumu, 4-5 žloutků, 15 dkg másla, 5 dkg sádla, 5 dkg hery nebo zlaté hané, mléko dle potřeby cca 500 -600 ml Švestky, 1 vanilkový puding, 2 lžíce cukru krupice, 400 ml mléka.

Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem
Zvětšit obrázek

Recept na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem

Recept na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem:
Smícháme sypké přísady do mísy, do vlažného mléka dáme zmladit droždí. V míse si uděláme důlek, droždí do něj vlijeme a poprášíme shora troškou mouky. Necháme pracovat. Do misky si dáme žloutky, rum a rozpuštěný tuk a s trochou mléka rozmícháme. Pak zpracováváme těsto do vláčné hmoty a během kynutí několikrát propracujeme. Hned po vypracování těsta si uvaříme puging obvyklým způsobem, jen s menším množstvím mléka. Nalijeme ho na nějaký tácek, aby byl asi v 1,5 cm vrstvě a necháme ho ztuhnout. Vykynuté těsto rozdělíme na dílky a roztáhneme rukama na placičku. Na každou dáme lžičku zchladlého pudingu a na něj řeznou stranou položíme půlku švestky. Tu mírně zatlačíme do těsta, tím se nám zvednou okraje a ty pak k sobě spojíme. Klademe je vedle sebe na vymaštěný plech, mezi sebou promazáváme máslem. Na plechu je pak necháme ještě nejméně 20 minut nakynout. Upečeme a po upečení ještě horké je potřeme rozpuštěným máslem s rumem.

Poznámka k receptu na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem:
Inspirovaly mě vohrnoušky, které už tu jsou, moc za ně autorce děkuji. Ale protože jsem je dělala z jiného těsta a s jinou náplní, dávám sem nový recept. U nás se těší takové oblibě, že už jsem je dělala 2 týdny po sobě a není vyloučeno, že příští týden budou opět :-)) Jsou krásně voňavé, vláčné a to i druhý den. Včera jsem už zadělávala z 1,5 kg těsta a z něj udělala ještě rybízový koláč.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: yanull (J@n@)
  • Datum vložení: 02.11.2010
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 500 g hladké mouky 00, 500 g polohrubé mouky výběrové - Zátkova, 200 g mouky Zlatka, 20 dkg cukru krupice, sůl, 6 dkg čerstvého droždí, 2 lžíce rumu, 4-5 žloutků, 15 dkg másla, 5 dkg sádla, 5 dkg hery nebo zlaté hané, mléko dle potřeby cca 500 -600 ml Švestky, 1 vanilkový puding, 2 lžíce cukru krupice, 400 ml mléka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vohrnoušky ii - se švestkami a pudingem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist