|
Recept na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem
Recept na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladké mouky 00, 500 g polohrubé mouky výběrové - Zátkova, 200 g mouky Zlatka, 20 dkg cukru krupice, sůl, 6 dkg čerstvého droždí, 2 lžíce rumu, 4-5 žloutků, 15 dkg másla, 5 dkg sádla, 5 dkg hery nebo zlaté hané, mléko dle potřeby cca 500 -600 ml Švestky, 1 vanilkový puding, 2 lžíce cukru krupice, 400 ml mléka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem
Recept na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem: Smícháme sypké přísady do mísy, do vlažného mléka dáme zmladit droždí. V míse si uděláme důlek, droždí do něj vlijeme a poprášíme shora troškou mouky. Necháme pracovat. Do misky si dáme žloutky, rum a rozpuštěný tuk a s trochou mléka rozmícháme. Pak zpracováváme těsto do vláčné hmoty a během kynutí několikrát propracujeme. Hned po vypracování těsta si uvaříme puging obvyklým způsobem, jen s menším množstvím mléka. Nalijeme ho na nějaký tácek, aby byl asi v 1,5 cm vrstvě a necháme ho ztuhnout. Vykynuté těsto rozdělíme na dílky a roztáhneme rukama na placičku. Na každou dáme lžičku zchladlého pudingu a na něj řeznou stranou položíme půlku švestky. Tu mírně zatlačíme do těsta, tím se nám zvednou okraje a ty pak k sobě spojíme. Klademe je vedle sebe na vymaštěný plech, mezi sebou promazáváme máslem. Na plechu je pak necháme ještě nejméně 20 minut nakynout. Upečeme a po upečení ještě horké je potřeme rozpuštěným máslem s rumem.
Poznámka k receptu na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem: Inspirovaly mě vohrnoušky, které už tu jsou, moc za ně autorce děkuji. Ale protože jsem je dělala z jiného těsta a s jinou náplní, dávám sem nový recept. U nás se těší takové oblibě, že už jsem je dělala 2 týdny po sobě a není vyloučeno, že příští týden budou opět :-)) Jsou krásně voňavé, vláčné a to i druhý den. Včera jsem už zadělávala z 1,5 kg těsta a z něj udělala ještě rybízový koláč.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 02.11.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 500 g hladké mouky 00, 500 g polohrubé mouky výběrové - Zátkova, 200 g mouky Zlatka, 20 dkg cukru krupice, sůl, 6 dkg čerstvého droždí, 2 lžíce rumu, 4-5 žloutků, 15 dkg másla, 5 dkg sádla, 5 dkg hery nebo zlaté hané, mléko dle potřeby cca 500 -600 ml Švestky, 1 vanilkový puding, 2 lžíce cukru krupice, 400 ml mléka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vohrnoušky ii - se švestkami a pudingem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|