|
Recept na Vláčný, karamelovo-kakaový perník s ořechy a brusinkami
Recept na Vláčný, karamelovo-kakaový perník s ořechy a brusinkami je zařazen v kategorii moučníky - perníky.
K přípravě Vláčný, karamelovo-kakaový perník s ořechy a brusinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g hladké mouky 200 g polohrubé mouky 180 g cukru 1 prášek do perníku 1 skořicový cukr 1 ČL perníkového koření 150 g brusinek + 2-3 PL rumu /rumové tresti/ 100 g nastrouhaných ořechů 1 a ½ sáčku karamelového pudingu 2 PL dobrého kakaa 200 ml oleje 200 ml mléka 2 vejce 2-3 lžíce medu + Na krém: 250 g Mascarpone + 1 jogurtový puding bez vaření + 2 ČL kávy Nescafé.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vláčný, karamelovo-kakaový perník s ořechy a brusinkami
Recept na Vláčný, karamelovo-kakaový perník s ořechy a brusinkami: 1/ Obě mouky, cukr, skořicový cukr, prášek do perníku, nastrouhané ořechy a perníkové koření, promícháme a pak k této sypké směsi přidáme tekutou směs z oleje, mléka, vajec, medu a sušených brusinek, namočených v rumu. Vše dobře promícháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 35 minut v předem vyhřáté troubě. 2/ Ušleháme ve šlehači Mascarpone s jogurtovým pudingem bez vaření, přidáme 1 ČL kávy bez kofeinu a upečený perník potřeme tímto krémem, posypeme oříšky a dáme do chladu.
Poznámka k receptu na Vláčný, karamelovo-kakaový perník s ořechy a brusinkami: Perník je rychlý a vždy vděčný moučník. Mám zde již jeden podobný perník z loňského července, kávový s ovocem a tak přidávám dnes ještě jinou verzi chutného perníku s brusinkami a krémem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vláčný, karamelovo-kakaový perník s ořechy a brusinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 17.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Perníky
- Suroviny: 200 g hladké mouky 200 g polohrubé mouky 180 g cukru 1 prášek do perníku 1 skořicový cukr 1 ČL perníkového koření 150 g brusinek + 2-3 PL rumu /rumové tresti/ 100 g nastrouhaných ořechů 1 a ½ sáčku karamelového pudingu 2 PL dobrého kakaa 200 ml oleje 200 ml mléka 2 vejce 2-3 lžíce medu + Na krém: 250 g Mascarpone + 1 jogurtový puding bez vaření + 2 ČL kávy Nescafé
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vláčný, karamelovo-kakaový perník s ořechy a brusinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vláčný, karamelovo-kakaový perník s ořechy a brusinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vláčný, karamelovo-kakaový perník s ořechy a brusinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|