|
Recept na Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem
Recept na Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem je zařazen v kategorii moučníky - bábovky.
K přípravě Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g másla 200 g moučkového cukru 4 vejce 280 g měkkého tvarohu 350 g polohrubé mouky 1 ČL strouhané citronové kůry 6 PL vlažného mléka 150-180 g čerstvě umletého máku 1 prášek do pečiva 1 jahodový kompot ( nebo čerstvé jahody, nebo jiné ovoce ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem
Recept na Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem: Bábovkou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou. Oddělíme žloutky od bílků. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Vmícháme opatrně všechny žloutky, citronovou kůru a ušleháme do krémové pěny. Postupně přidáváme měkký tvaroh a mléko. Mouku, smíchanou s práškem do pečiva, přimícháváme za stálého šlehání k máslové směsi. Nakonec zakapeme troškou rumové tresti/ nebo rumu/ a zlehka vmícháme sníh z bílků. Oddělíme si těsto na dvě poloviny. Do jedné poloviny těsta vmícháme čerstvě umletý mák a druhou polovinu těsta necháme bez máku. Mezitím necháme okapat jahody z kompotu. Připravenou formu naplníme částí těsta bez máku, na kterou položíme dokola okapané jahody. Tuto vrstvu těsta přelijeme částí těsta s mákem a opět poklademe okapané jahody nebo jiné ovoce. Postup opakujeme a končíme světlým těstem. Bábovkou formu s těstem dáme péci do vyhřáté trouby nejdříve na 20 minut na 200 stupňů, zpočátku, ale formu přikryjeme alobalem, aby nám těsto nevyteklo. Poté snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme ještě asi 40 minut dozlatova. Zkoušíme špejlí, zda je bábovka dobře propečená. Po vyndání z trouby, bábovku propíchneme na několika místech, aby nekleslo upečené těsto a necháme vychladnout. Bábovku pak vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem: Včera jsem dělala, je výborná a povedla se, dala jsem 170 g cukru a tvarohu 250 g (vaničku), jako ovoce jsem nakrájela 2 nektarinky, ale klidně udělám příště bez ovoce, je fááákt výborná, doporučuji , už jsme ji doslova sežr..i .
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 18.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
- Suroviny: 150 g másla 200 g moučkového cukru 4 vejce 280 g měkkého tvarohu 350 g polohrubé mouky 1 ČL strouhané citronové kůry 6 PL vlažného mléka 150-180 g čerstvě umletého máku 1 prášek do pečiva 1 jahodový kompot ( nebo čerstvé jahody, nebo jiné ovoce )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vláčná tvarohová bábovka i. s ovocným středem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|