|
Recept na Višňový polibek
Recept na Višňový polibek je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Višňový polibek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 200 g hladké mouky 50 g moučkového cukru 2 žloutky 1,5 lžíce rumu 100 g másla lžičku jemně strouhané citronové kůry špetka soli a ještě: suchý hrách na předpečení Na náplň: 750 g višní 50 g cukru 2 vejce ( bílky a žloutky zvlášť ) 100 ml 31% smetany ke šlehání Na posyp: 80 g mandlových lupínků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Višňový polibek
Recept na Višňový polibek: Mouku prosijeme do mísy, uděláme v ní důlek, do kterého vlijeme žloutky, rum, 1−2 lžičky vody, přidáme cukr, špetku soli a citronovou kůru. Vše promícháme, přidáme na kousky nakrájené máslo a vypracujeme hladké, nelepivé, ale pružné těsto, které necháme asi 30 minut do ledničky odpočinout. Dno dortové formy ( 26 cm průměr ) vyložíme papírem na pečení, boky lehce vymažeme máslem, vyložíme těstem a jeho okraje vytáhneme do výše asi 2,5 cm. A děkáme píchypíchy ( nebo píchI? :-)) ) vidličkou po celém povrchu těsta :-))) Na těsto položíme papír na pečení a zatížíme ho suchým hrachem nebo fazolemi. Pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut. Pak odstraníme papír i hrách a na předpečený korpus rozložíme náplň. Višně klademe na předpečené těsto bez šťávy. Z té si můžeme udělat limču, nebo, jako já, pár lžícemi cca 5 minut před dopečením přelít povrch moučníku. Náplň připravíme z vypeckovaných višní, které chvilku podusíme se lžící cukru ( nebo frťanem griotky ) a trochou ( asi 3 lžicemi ) vody. Necháme vychladnout. Připravíme si krém: žloutky utřeme se smetanou a zbývajícím cukrem do husté pěny a postupně do hmoty ještě vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků. Nakonec višně potřeme žloutkovosmetanovým krémem. Teplotu v troubě snížíme na 160 st. a dopečeme, což trvá cca 30 minut. Po prvních 5 minutách pečení koláč vyjmeme, posypeme mandlovými lupínky a vrátíme zpět do útrob trouby.
Poznámka k receptu na Višňový polibek: Recept jsem si našla na NETu a zkombinovala s druhým, podobným receptem. Nenechte se zmýlit fotodokumentací.. to bych nebyla já, abych něco nezmastila :-))) omylem jsem dala vejce 3 a ještě k tomu celá, takže jsem samozřejmě musela přidat i mouky. Vy to jistě nespletete :-) Omlouvám se, že není foto řezu - klínku, ale umřela mi baterka ve foťáku, a než se nabila, už nebylo co fotit .-))) Takže, kdyby někdo zkusil, budu ráda za fotečku řezu. A ještě něco.. příště bych zkusila ty višně ještě překrájet. Líp by se to asi krájelo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Višňový polibek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 18.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto: 200 g hladké mouky 50 g moučkového cukru 2 žloutky 1,5 lžíce rumu 100 g másla lžičku jemně strouhané citronové kůry špetka soli a ještě: suchý hrách na předpečení Na náplň: 750 g višní 50 g cukru 2 vejce ( bílky a žloutky zvlášť ) 100 ml 31% smetany ke šlehání Na posyp: 80 g mandlových lupínků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na višňový polibek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Višňový polibek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Višňový polibek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|