|
Recept na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní
Recept na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
●Těsto: Hladká mouka 210 g, moučkový cukr 70 g, 1 žloutek, citonová kůra ze 1/4 citonu 150 g Hery (másla), špetka soli. ●Náplň: měkký tvaroh 250 g (i vaničkový), vejce 1 ks, moučkový cukr 150 g, vanilkový cukr 1 ks, pudinkový vanilkový prášek 1/4 sáčku, mléko 100 ml. Višně čerstvé. ●Drobenka: hrubá mouka 50 g, cukr krupice 50 g, máslo (Hera) 30 g, skořice mletá 1/2 lžičky (nemusí být)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní
Recept na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní: Na vál si prosijeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto. Těsto si rozválíme na plát, vložíme jej do připravené koláčové formy a vytvarujeme. Dno propícháme vidličkou (aby se nám při pečení nevyboulilo) a formu uložíme do chladu. Formy jsem měla feflonovou a keramickou a nevymazávala jsem je. V kastrolku si uvaříme pudink a ještě vlažný ho vešleháme do zbylých surovin na náplň. Také si odpeckujeme višně. Do jiné misky si dáme suroviny na drobenku a prsty je rozemneme. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Do formy s těstem si dáme tvarohovou náplň, poklademe jí vypeckovanými višněmi a posypeme drobenkou. Formu dáme do vyhřáté trouby a po 10 min. ztlumíme na 175 °C a pečeme do světle růžova - asi 35 - 40 min. ●Vypeckování višní - jelikož nevlastním žádný vypeckovač na višně / třešně, tak jsem většinou vypeckovávala jen ručně - nožem a vše okolo mě bylo zbarvené do červena. Minule jsem dumala, jak to udělat bez nepořádku a napadlo mě obyčené brčko a špejle. Do brčka dáme špejli (aby se nelámalo), aby brčko po špejli necestovalo tak na ní uděláme jakoby uzel z gumičky a můžeme odpeckovávat bez nepořádku. Šťáva, která obvykle cáká všude okolo, se tady dostane do brčka a nikde není nepořádek. Tento "odpeckovávač" dáme na višeň proti otvoru po stopce a jen lehce zatlačíme. Pecka vyjede ven hladce a jde to krásně rychle. Přemýšlela jsem, že to dám jako "recept", ale nevím, jestli by tu proti tomu nevznikly nějaké dohady a tak to přidávám pod recept i s fotkami.
Poznámka k receptu na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní: Recept mám z kuchařky moučníků a lehce jsem ho upravila pro naší chuť. Koláč byl krásně šťavnatý a díky višním lehce nakyslý. Mám višně hodně ráda a tak jsem si tímhle koláčem, udělala malou osobní radost ;-). Místo uvařeného pudinku, lze do náplně přidat jen pár lžic mléka, ale díky pudinku nebyla náplň suchá a drobivá.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 29.08.2011
- Počet porcí: 1 koláč o průměru 26 cm.
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: ●Těsto: Hladká mouka 210 g, moučkový cukr 70 g, 1 žloutek, citonová kůra ze 1/4 citonu 150 g Hery (másla), špetka soli. ●Náplň: měkký tvaroh 250 g (i vaničkový), vejce 1 ks, moučkový cukr 150 g, vanilkový cukr 1 ks, pudinkový vanilkový prášek 1/4 sáčku, mléko 100 ml. Višně čerstvé. ●Drobenka: hrubá mouka 50 g, cukr krupice 50 g, máslo (Hera) 30 g, skořice mletá 1/2 lžičky (nemusí být).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|