RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní, recepty Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní, Višňové, řezy, tvarohovou,


Recept na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

Recept na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
●Těsto: Hladká mouka 210 g, moučkový cukr 70 g, 1 žloutek, citonová kůra ze 1/4 citonu 150 g Hery (másla), špetka soli. ●Náplň: měkký tvaroh 250 g (i vaničkový), vejce 1 ks, moučkový cukr 150 g, vanilkový cukr 1 ks, pudinkový vanilkový prášek 1/4 sáčku, mléko 100 ml. Višně čerstvé. ●Drobenka: hrubá mouka 50 g, cukr krupice 50 g, máslo (Hera) 30 g, skořice mletá 1/2 lžičky (nemusí být)..

Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní
Zvětšit obrázek

Recept na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

Recept na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní:
Na vál si prosijeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto. Těsto si rozválíme na plát, vložíme jej do připravené koláčové formy a vytvarujeme. Dno propícháme vidličkou (aby se nám při pečení nevyboulilo) a formu uložíme do chladu. Formy jsem měla feflonovou a keramickou a nevymazávala jsem je. V kastrolku si uvaříme pudink a ještě vlažný ho vešleháme do zbylých surovin na náplň. Také si odpeckujeme višně. Do jiné misky si dáme suroviny na drobenku a prsty je rozemneme. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Do formy s těstem si dáme tvarohovou náplň, poklademe jí vypeckovanými višněmi a posypeme drobenkou. Formu dáme do vyhřáté trouby a po 10 min. ztlumíme na 175 °C a pečeme do světle růžova - asi 35 - 40 min. ●Vypeckování višní - jelikož nevlastním žádný vypeckovač na višně / třešně, tak jsem většinou vypeckovávala jen ručně - nožem a vše okolo mě bylo zbarvené do červena. Minule jsem dumala, jak to udělat bez nepořádku a napadlo mě obyčené brčko a špejle. Do brčka dáme špejli (aby se nelámalo), aby brčko po špejli necestovalo tak na ní uděláme jakoby uzel z gumičky a můžeme odpeckovávat bez nepořádku. Šťáva, která obvykle cáká všude okolo, se tady dostane do brčka a nikde není nepořádek. Tento "odpeckovávač" dáme na višeň proti otvoru po stopce a jen lehce zatlačíme. Pecka vyjede ven hladce a jde to krásně rychle. Přemýšlela jsem, že to dám jako "recept", ale nevím, jestli by tu proti tomu nevznikly nějaké dohady a tak to přidávám pod recept i s fotkami.

Poznámka k receptu na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní:
Recept mám z kuchařky moučníků a lehce jsem ho upravila pro naší chuť. Koláč byl krásně šťavnatý a díky višním lehce nakyslý. Mám višně hodně ráda a tak jsem si tímhle koláčem, udělala malou osobní radost ;-). Místo uvařeného pudinku, lze do náplně přidat jen pár lžic mléka, ale díky pudinku nebyla náplň suchá a drobivá.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 29.08.2011
  • Počet porcí: 1 koláč o průměru 26 cm.
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: ●Těsto: Hladká mouka 210 g, moučkový cukr 70 g, 1 žloutek, citonová kůra ze 1/4 citonu 150 g Hery (másla), špetka soli. ●Náplň: měkký tvaroh 250 g (i vaničkový), vejce 1 ks, moučkový cukr 150 g, vanilkový cukr 1 ks, pudinkový vanilkový prášek 1/4 sáčku, mléko 100 ml. Višně čerstvé. ●Drobenka: hrubá mouka 50 g, cukr krupice 50 g, máslo (Hera) 30 g, skořice mletá 1/2 lžičky (nemusí být).
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist