|
Recept na Vinné listy s pestrou nádivkou
Recept na Vinné listy s pestrou nádivkou je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Vinné listy s pestrou nádivkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hrnek dlouhozrnné rýže (230 ml) asi 35 - 40 pěkných vinných listů 1 lžíce vinného octa 400 g mletého masa (vepřové + hovězí) 1 lžička koření tandoori masala 1 kávová lžička mleté skořice 2 lžíce nasekaných rozinek 3 lžičky sušené máty 2 lžíce loupaných slunečnicových semínek 1/2 větší cibule 3 lžičky sušeného česneku sůl, pepř 2 lžíce oleje na vymazání pekáče asi 2,5 dl zeleninového vývaru + lžička octa na podlití.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vinné listy s pestrou nádivkou
Recept na Vinné listy s pestrou nádivkou: Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vinné listy opláchneme pod tekoucí vodou a minutu povaříme asi v 10 centimetrech vroucí vody, do níž jsme přidali ocet. Pak slijeme, krátce propláchneme studenou vodou, necháme okapat a odřízneme stonky. Maso důkladně smícháme s kořením, najemno nasekanou cibulí, mátou, rozinkami a semínky. Nakonec přidáme rýži a opět promícháme. Listy otočíme lícem (lesklou stranou dolů) a na každý pokládáme asi čajovou lžičku masovo- rýžové směsi. Pečlivě srolujeme - nejdříve přiložíme strany, pak zavineme zbytek. Pokládáme těsně vedle sebe ohybem dolů do olejem vymazaného pekáče. Zalijeme vývarem, zakápneme octem a přikryjeme. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě 30 - 40 minut. Podáváme samotné, s jogurtem ochuceným česnekem a solí nebo s pečivem.
Poznámka k receptu na Vinné listy s pestrou nádivkou: Přátelé dobrého jídla, moc Vám děkuji za pěkné komentáře Tento recept vznikl inspirací asi z 10 jiných - a tohle je výsledek. Ale já to tak mám Marcik: děkuji za skvělý tip a postup Magdalenka: delší dobu jsem tu nebyla, tak jsem Tvůj recept nepostřehla, ale je moc fajn; určitě také vyzkouším Radiator: to mám radost, přeji dobrou chuť a těším se na fotky, když na ně zbyde čas
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vinné listy s pestrou nádivkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 20.08.2014
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 hrnek dlouhozrnné rýže (230 ml) asi 35 - 40 pěkných vinných listů 1 lžíce vinného octa 400 g mletého masa (vepřové + hovězí) 1 lžička koření tandoori masala 1 kávová lžička mleté skořice 2 lžíce nasekaných rozinek 3 lžičky sušené máty 2 lžíce loupaných slunečnicových semínek 1/2 větší cibule 3 lžičky sušeného česneku sůl, pepř 2 lžíce oleje na vymazání pekáče asi 2,5 dl zeleninového vývaru + lžička octa na podlití
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vinné listy s pestrou nádivkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vinné listy s pestrou nádivkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vinné listy s pestrou nádivkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|