|
Recept na Víkendová snídaně R-o-m-i-k- smaženky s domácím cibulovým chlebem
Recept na Víkendová snídaně R-o-m-i-k- smaženky s domácím cibulovým chlebem je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Víkendová snídaně R-o-m-i-k- smaženky s domácím cibulovým chlebem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
domácí cibulový chléb: 310 ml vody 1 lžíce oleje 1 lžíce jablečného octa 1 lžíce soli 1 lžička cukru 380 g pšeničné hladké mouky 120 g žitné chlebové mouky 1 lžička kmínu 1 lžička sušeného droždí cibule (já dávám smaženou sušenou- jsem líná se s ní smažit :-)) vejce sůl, pepř plnotučná hořčice dijonská hořčice pažitka cibule sýr (niva) okurka ředkvička paprika.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Víkendová snídaně R-o-m-i-k- smaženky s domácím cibulovým chlebem
Recept na Víkendová snídaně R-o-m-i-k- smaženky s domácím cibulovým chlebem: V pekárně jsem si upekla chléb: program normální, střední bochník, světlá kůrka (nehorkovzdušná střední). Pokud by jste chtěli bez pekárny, zadělejte kvásek a potom veškeré suroviny do pevného těsta, které v troubě v nějaké pečící nádobě upečete cca na 160-175 stupňů cca 2 hodiny. Chléb musí být pevný a mít na poklep krásný dutý zvuk. V nádobě jsem si rozšlehala vajíčka. Na pánvi jsem si nasucho udělal smaženky: rozlila jsem část vajec do krajů, osolila, opepřila, ve chvíli kdy se začnou tvořit "bubliny" otočila jsem. Smaženky jsem rozkrájela na požadovaný tvar- kdo chce může smaženky rovnou smažit do požadovaného tvaru- mě se nechtělo :-) Na chleba jsem dala plnotučnou hořčici, trochu dijonské a posypala pažitkou, na to jsem položila vajíčko, které jsem lehce posypala nastrouhaným sýrem, dala jsem pár jemných půlkoleček cibule a obložila zeleninkou. Zbytek zeleninky jsem servírovala zvlášť na doobložení dle chuti.
Poznámka k receptu na Víkendová snídaně R-o-m-i-k- smaženky s domácím cibulovým chlebem: Ze sýru dávám nejraději nivu, vajíčka už moc nesolím a niva tak krásně vše dochutí. Smaženky zbytečně neobkládám a na stole si každý doobloží jak chce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Víkendová snídaně R-o-m-i-k- smaženky s domácím cibulovým chlebem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: R-o-m-i-k
- Datum vložení: 05.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: domácí cibulový chléb: 310 ml vody 1 lžíce oleje 1 lžíce jablečného octa 1 lžíce soli 1 lžička cukru 380 g pšeničné hladké mouky 120 g žitné chlebové mouky 1 lžička kmínu 1 lžička sušeného droždí cibule (já dávám smaženou sušenou- jsem líná se s ní smažit :-)) vejce sůl, pepř plnotučná hořčice dijonská hořčice pažitka cibule sýr (niva) okurka ředkvička paprika
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na víkendová snídaně r-o-m-i-k- smaženky s domácím cibulovým chlebem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Víkendová snídaně R-o-m-i-k- smaženky s domácím cibulovým chlebem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Víkendová snídaně R-o-m-i-k- smaženky s domácím cibulovým chlebem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|