|
Recept na Vídeňský chléb
Recept na Vídeňský chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Vídeňský chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Večer před pečením: Řidší kvásek • 265 ml vody • 3 polévkové lžíce másla (změklého a nakrájeného na kousky) • 2 polévkové lžíce cukru • 1 hrnek pšeničné mouky celozrnné (lze nahradit chlebovou moukou pšeničnou) • 1/4 hrnku chlebové mouky pšeničné • 1/2 čajové lžičky sušeného droždí Druhý den ráno: Těsto • 1 3/4 hrnku chlebové mouky pšeničné • 3 polévkové lžíce sušeného mléka (není nutno) • 1 1/2 čajové lžičky soli • 1 1/2 čajové lžičky sušeného droždí + kvásek připravený předešlého večera.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vídeňský chléb
Recept na Vídeňský chléb: Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a necháme do druhého dne odpočívat. (Nebo lze ingredience zamíchat v míse, zakrýt fólií a nechat přes noc v ní.) Druhý den ráno: • Maximálně o 12 hodin později ke kvásku v DP přidáme ingredience na těsto a zapneme program „těsto“. Těsto nesmí být ani příliš tuhé, ani řídké. Dle potřeby přidáme mouku nebo vodu, ale mělo být to být tak akorát. • Po dokončení cyklu těsto z formy vyndáme, vytvarujeme na pomoučeném vále, položíme na pečící papír nebo sázecí lopatu poprášenou krupicí, pokryjeme fólií potřenou olejem a necháme asi 1 hodinu na teple kynout. Vykynuté těsto by mělo zdvojnásobit objem. • Mezitím si na prostřední rošt v troubě položíme pizza kámen a troubu předehřejeme na 190 °C. (Kdo nemá pizza kámen ani dlaždici, může péct na plechu.) Na dno trouby dáme plech (sem při pečení nalijeme horkou vodu). • Před pečením do vykynutého bochníku uděláme několik příčných zářezů a vložíme do trouby. • Do plechu nebo nádoby připtavené na dně trouby nalijeme 1 hrnek horké vody, aby se uvolnila pára. • Pečeme 35 minut, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 83 °C až 99 °C.
Poznámka k receptu na Vídeňský chléb: 1 hrnek = 225 ml Celý chléb lze upéct v DP. Původní recept najdete zde: http://www.recipezaar.com/light-wheat-vienna-style...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vídeňský chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jitkab
- Datum vložení: 20.03.2010
- Počet porcí: 24 krajíců
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Večer před pečením: Řidší kvásek • 265 ml vody • 3 polévkové lžíce másla (změklého a nakrájeného na kousky) • 2 polévkové lžíce cukru • 1 hrnek pšeničné mouky celozrnné (lze nahradit chlebovou moukou pšeničnou) • 1/4 hrnku chlebové mouky pšeničné • 1/2 čajové lžičky sušeného droždí Druhý den ráno: Těsto • 1 3/4 hrnku chlebové mouky pšeničné • 3 polévkové lžíce sušeného mléka (není nutno) • 1 1/2 čajové lžičky soli • 1 1/2 čajové lžičky sušeného droždí + kvásek připravený předešlého večera
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vídeňský chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vídeňský chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vídeňský chléb
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|