RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vídeňský chléb

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vídeňský chléb, recepty Vídeňský chléb, Vídeňský, chléb


Recept na Vídeňský chléb

Recept na Vídeňský chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Vídeňský chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Večer před pečením: Řidší kvásek • 265 ml vody • 3 polévkové lžíce másla (změklého a nakrájeného na kousky) • 2 polévkové lžíce cukru • 1 hrnek pšeničné mouky celozrnné (lze nahradit chlebovou moukou pšeničnou) • 1/4 hrnku chlebové mouky pšeničné • 1/2 čajové lžičky sušeného droždí Druhý den ráno: Těsto • 1 3/4 hrnku chlebové mouky pšeničné • 3 polévkové lžíce sušeného mléka (není nutno) • 1 1/2 čajové lžičky soli • 1 1/2 čajové lžičky sušeného droždí + kvásek připravený předešlého večera.

Vídeňský chléb
Zvětšit obrázek

Recept na Vídeňský chléb

Recept na Vídeňský chléb:
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a necháme do druhého dne odpočívat. (Nebo lze ingredience zamíchat v míse, zakrýt fólií a nechat přes noc v ní.) Druhý den ráno: • Maximálně o 12 hodin později ke kvásku v DP přidáme ingredience na těsto a zapneme program „těsto“. Těsto nesmí být ani příliš tuhé, ani řídké. Dle potřeby přidáme mouku nebo vodu, ale mělo být to být tak akorát. • Po dokončení cyklu těsto z formy vyndáme, vytvarujeme na pomoučeném vále, položíme na pečící papír nebo sázecí lopatu poprášenou krupicí, pokryjeme fólií potřenou olejem a necháme asi 1 hodinu na teple kynout. Vykynuté těsto by mělo zdvojnásobit objem. • Mezitím si na prostřední rošt v troubě položíme pizza kámen a troubu předehřejeme na 190 °C. (Kdo nemá pizza kámen ani dlaždici, může péct na plechu.) Na dno trouby dáme plech (sem při pečení nalijeme horkou vodu). • Před pečením do vykynutého bochníku uděláme několik příčných zářezů a vložíme do trouby. • Do plechu nebo nádoby připtavené na dně trouby nalijeme 1 hrnek horké vody, aby se uvolnila pára. • Pečeme 35 minut, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 83 °C až 99 °C.

Poznámka k receptu na Vídeňský chléb:
1 hrnek = 225 ml Celý chléb lze upéct v DP. Původní recept najdete zde: http://www.recipezaar.com/light-wheat-vienna-style...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vídeňský chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jitkab
  • Datum vložení: 20.03.2010
  • Počet porcí: 24 krajíců
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: Večer před pečením: Řidší kvásek • 265 ml vody • 3 polévkové lžíce másla (změklého a nakrájeného na kousky) • 2 polévkové lžíce cukru • 1 hrnek pšeničné mouky celozrnné (lze nahradit chlebovou moukou pšeničnou) • 1/4 hrnku chlebové mouky pšeničné • 1/2 čajové lžičky sušeného droždí Druhý den ráno: Těsto • 1 3/4 hrnku chlebové mouky pšeničné • 3 polévkové lžíce sušeného mléka (není nutno) • 1 1/2 čajové lžičky soli • 1 1/2 čajové lžičky sušeného droždí + kvásek připravený předešlého večera
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vídeňský chléb, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vídeňský chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vídeňský chléb

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist