|
Recept na Vídeňské řezy
Recept na Vídeňské řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Vídeňské řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g práš. cukru, 4 vejce, 1 vanil. cukr, 1,25 ml oleje, 1,25 ml mleka, 300 g polohrube mouky, ½ balíčka prášku do pečiva 1. náplň : l pomarančového džúsu, 2balíčky Zlatého klasu , 6 lyžíc cukru 2. náplň: 5 dl šľahačkovej smetany, 2 ztužovače šlehačky 3 dl pomarančového džúsu, 3 balíčky dlhých piškotů, rum, čokoládová poleva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vídeňské řezy
Recept na Vídeňské řezy: Prísady na cesto spolu dobre prešľaháme, cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme na plechu vychladnúť. 8 dl džúsu privedieme s cukrom k varu. V 2 dl rozmiešame Zlaté klasy, vlejeme do vriaceho džúsu a uvaríme hustý krém. Teplý krém vylejeme na cesto a v chlade necháme dobre stuhnúť. Na vychladnutý krém natrieme dotuha vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme polevou cik-cak. Rezy režeme podľa piškót.
Poznámka k receptu na Vídeňské řezy: Namiesto Zlatého klasu možno použiť Krémový prášek, je to to isté. Ak ho nedostanete, potom použite vanilkový puding, ale treba pridať 3 lyžice solamylu, samotný puding by nebol hustý. Krém musí byť pevný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vídeňské řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 01.04.2010
- Počet porcí: 24
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 250 g práš. cukru, 4 vejce, 1 vanil. cukr, 1,25 ml oleje, 1,25 ml mleka, 300 g polohrube mouky, ½ balíčka prášku do pečiva 1. náplň : l pomarančového džúsu, 2balíčky Zlatého klasu , 6 lyžíc cukru 2. náplň: 5 dl šľahačkovej smetany, 2 ztužovače šlehačky 3 dl pomarančového džúsu, 3 balíčky dlhých piškotů, rum, čokoládová poleva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vídeňské řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vídeňské řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vídeňské řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|