|
Recept na Vícezrnné dalamánky
Recept na Vícezrnné dalamánky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Vícezrnné dalamánky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na omládek 110 g vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 140 g hladké mouky, 25 g droždí Dále 30 g žita, 30 g pšenice, 30 g sojových bobů (nebo sojových vloček), lžíce lněného semínka, lžíce žitných otrub, lžička drceného kmínu, 3 rovné lžičky soli, 2 lžíce oleje, 250 g vody do těsta, 500 g hladké mouky, 50 g žitné mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vícezrnné dalamánky
Recept na Vícezrnné dalamánky: Těsto jsem dělala robotem. Nejdříve jsem si v kávomlýnku posekala na hrubší šrot pšenici a žito, sójové vločky jen částečně - zůstaly většinou vcelku. Vše jsem zalila 130 g horké vody a nechala nabobtnat. Lžící jsem umíchala v míse robotu omládek, mísu zakryla a omládek nechala 45 minut kynout. Pak jsem přidala nabobtnané zrní, zbytek ostatních surovin a robotem vymísila těsto. Po 60-90 minutách kynutí (záleží na teple místnosti, kde těsto kyne) jsem ho propracovala, rozdělila na 8 dílů a z každého udělala bulku - dalamánek. Lehce jsem je nařízla žiletkou, v rozevírajících se zářezech sypla kmínem a nechala na plechu asi 40-45 minut kynout. V dobře vyhřáté troubě (210°C) byly dalamánky za 25-30 minut upečeny.
Poznámka k receptu na Vícezrnné dalamánky: Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/rohliky... Jsou opravdu lehké, s pravidelnými póry, výborné i druhý den. Určitě jsem je nedělala naposledy...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vícezrnné dalamánky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 14.03.2012
- Počet porcí: 8 velkých dalamánků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Na omládek 110 g vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 140 g hladké mouky, 25 g droždí Dále 30 g žita, 30 g pšenice, 30 g sojových bobů (nebo sojových vloček), lžíce lněného semínka, lžíce žitných otrub, lžička drceného kmínu, 3 rovné lžičky soli, 2 lžíce oleje, 250 g vody do těsta, 500 g hladké mouky, 50 g žitné mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vícezrnné dalamánky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vícezrnné dalamánky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vícezrnné dalamánky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|