RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Větry matky představené

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Větry matky představené, recepty Větry matky představené, Větry, matky, představené


Recept na Větry matky představené

Recept na Větry matky představené je zařazen v kategorii moučníky - smažené. K přípravě Větry matky představené budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
120 ml vody, 30 g pískového cukru, špetka soli, 40 g másla, 75 g hladké mouky, 2 vajíčka, rum.

Větry matky představené
Zvětšit obrázek

Recept na Větry matky představené

Recept na Větry matky představené:
Přivedem k varu vodu s cukrem, solí a máslem. Odstavíme, přisypem mouku a důkladně promícháme, dokud se z těsta nevytvoří takový knedlík, který se nebude lepit k nádobě. Necháme mírně zchladnout a zapracujem do hmoty vejce - celá a kdo chce, tak přidá i rum. Uděláme těsto asi tak řídké, jako je hustší pudink. Pokud bude těsto řídké, tak přidáme solamyl. Rozpálíme si v kastrolu olej a smažíme. Těsto oddělujeme lžičkou na kousky velikosti ořechu a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách. Hotové osušíme na papírovém ubrousku a obalujeme v moučkovém cukru.

Poznámka k receptu na Větry matky představené:
Tento recept mám z časopisu Knihovnička receptů a zalíbil se mi, tak jsem ho zkusila a je opravdu moc dobrý. Pro vysvětlení názvu tohoto pečiva dokládám pravděpodobný původ tohoto názvu. Kdysi prý tyto velejemné koblížky smažily obyvatelky kláštera ve francouzském Baume-les-Darmes. Byl to jejich recept a pečivo bylo ve městě velice oblíbené. Až jednou potkaly plukovníka z místní posádky, který chtěl vědět název této dobroty. Sestry ale žádný neměly a byly jím tak vyvedené z míry, že si jejich představená překvapením upšoukla. A název byl hotov. Jo a na konec bych chtěla dodat, že je lepší hned dělat ze 2 dávek, až ochutnáte, sami poznáte proč.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Větry matky představené, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ruzena (Růžena Musilová)
  • Datum vložení: 25.12.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Smažené
  • Suroviny: 120 ml vody, 30 g pískového cukru, špetka soli, 40 g másla, 75 g hladké mouky, 2 vajíčka, rum
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na větry matky představené, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Větry matky představené - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Větry matky představené

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist