|
Recept na Veselý řez
Recept na Veselý řez je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Veselý řez budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus:3 vejce, 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce hladké mpouky, 3 lžíce horké vody, 3 lžíce oleje, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa. Krém:1 vanil. puding, 100g pískového cukru,400ml mléka = uvaříme puding. Dalších 100g moučkového cukru, 300g másla, rum, 2 lžíce kakaa, 100g ztuženého pokrmového tuku. Marmeláda Čokoláda na zdobení + alginátové ovoce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Veselý řez
Recept na Veselý řez: Korpus: vejce ušleháme s cukrem a horkou vodou do husté pěny. Postupně přidáváme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Dáme na menší plech, aby korpus vyskočil, protože ho budeme prořezávat.. Pečeme na pečicím papíru v rozpálené troubě. Vychladlý korpus prořízneme. Podle vaší představy si můžete korpus přeříznout na půl, podle toho, jaký tvar - šířku a délku řezu chcete. Vyšleháme si krém: Máslo vyšleháme s cukrem a pudinkem. Přidáme rum dle chuti a kakao. Také si krém můžete přisladit, podle své chuti. Nakonec do krému zašleháme roztopený pokrmový tuk - krém tak lépe drží. Pláty řezu potřeme marmeládou + krémem a postupně na sebe vrstvíme všechny pláty. Nakonec celý řez obmažeme krémem a zdobíme dle vlastní fantazie.
Poznámka k receptu na Veselý řez: Čokoládovou polevu v sáčku dám rozpustit do hrníčku s horkou vodou a na pečicí papír dělám různé tvary. Nechám ztuhnou a pak použiji jako ozdobu na řez, nebo jiný moučník. Můžete jednotlivé pláty korpusu před natření marmeládou pokapat rumem - tedy pokud dort nebudou jíst děti :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Veselý řez, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hanahcotton (Hanka Svatušková)
- Datum vložení: 21.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Korpus:3 vejce, 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce hladké mpouky, 3 lžíce horké vody, 3 lžíce oleje, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa. Krém:1 vanil. puding, 100g pískového cukru,400ml mléka = uvaříme puding. Dalších 100g moučkového cukru, 300g másla, rum, 2 lžíce kakaa, 100g ztuženého pokrmového tuku. Marmeláda Čokoláda na zdobení + alginátové ovoce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na veselý řez,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Veselý řez - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Veselý řez
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|