|
Recept na Veselý dort
Recept na Veselý dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Veselý dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
korpus dole v příloze. Šlehačka, ztužovač, kompotované ovoce, nebo i čerstvé, 130ml vody, 1 lžíce cukru, 1/2 vanilkového pudinku, 120g másla, marcipán, potravinářské barvy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Veselý dort
Recept na Veselý dort: Druhý den piškot rozřízneme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe ovocem. Mně zbyl ananas, jinak můžem být broskev, mandarinka, jahody....Přiklopíme další korpus. Protože chci korpus potahovat, tak si připravíme krém z vody, aby nám marcipán netekl. Uvaříme si asi 130 ml vody, přidáme jednu lžíci cukru (část vody si dáme stranou a přisypeme do ní a rozmícháme asi půl vanilkového pudinku), přilijeme do vroucí vody a umícháme hustou kaši. Aby nebyl škraloup, přilijeme ke kaši pomalu ze strany kastrůlku vodu a necháme vystydnout v pokojové teplotě. Necháme v pokojové teplotě i máslo. Pak vodu z kastrolku pomalu vylijeme a přidáváme ho do rozšlehanýho másla. Používám ruční mixér a hrudky nejsou. Korpus celý pomažeme boky i vršek a dáme ho do lednice ztuhnout. Lépe se pak potahuje a marcipán neklouže a drží. Marcipánem potáhneme dort, jak kdo chce. Já používám objednávaný z netu je to K2 - opravdu mohu doporučit. Je jak dobrý, tak se s ním krásně pracuje. Dole v příloze. Můžeme i marcipán obarvit pot. barvou. Také jsem použila fixi na marcipán. Když potřebuju na dort něco připevnit z boku, použiju ten krém, který mi zbyl z té vody. Krásně to ztuhne a kytičky nespadnou. Pak vše dáme do lednice a můžem se nadlábnout.
Poznámka k receptu na Veselý dort: http://www.www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-... http://www.fialapraha.cz/eshop/ostatni_suroviny/mo... je to můj první potažený dort potažený kupovaným marcipánem. Nějaké dorty tu mám potažené domácím marcipánem, ale je to děs. Domácím mi to nejde. Neumím to. Kupovaný je krásně tvárný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Veselý dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marunda (Petra Bartoňová)
- Datum vložení: 20.07.2011
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: korpus dole v příloze. Šlehačka, ztužovač, kompotované ovoce, nebo i čerstvé, 130ml vody, 1 lžíce cukru, 1/2 vanilkového pudinku, 120g másla, marcipán, potravinářské barvy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na veselý dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Veselý dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Veselý dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|