|
Recept na Veselské buchty
Recept na Veselské buchty je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Veselské buchty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hladké mouky 200 g cukru 200g tuku (Hera, Zlatá Hana, máslo) 2 vanilkové cukry 1 vejce 2 kvasnice trochu mléka 2,5 lžičky soli Náplň: 2 tvarohy 2 lžice cukru vejce citronová kůra (z jednoho citronu) trochu rozemletého muškátového květu Cukrová voda Vanilkový cukr voda Náplň 2: 8 jablek cukr podle kyselosti jablek skořici.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Veselské buchty
Recept na Veselské buchty: Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka se špetkou cukru. Necháme si rozpustit tuk. Mouku dáme do misky, smícháme ji ze solí a pak přidáme cukr, vanilkový cukr, máslo, nabotnané kvasníce a žloutek. Vše vypracujeme v těsto, které posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo k vykynutí. Mezitím si připravíme náplně klasickým zbůsobem jak děláme. Když je těsto vykynuté, dáme ho na pomoučený vál. A pak to je na Vás, jakým způsobem uděláte malé placičky, někdo vykrajuje kolečka, někdo odkrojuje přímo z těsta a já dělát takto, že si uříznu pruh těsta, udělám z toho váleček a klasickým válečkem to rozválím, pak nařežu čtverečky, naplním je a vkládám buchty do vymazaného pekáčku (buchty naolejovávám po stranách, aby šly po upečení pěkně od sebe). Když už mám plný plech, tak je namažu rozšlehaným vajíčkem a dám do předem vyhřáté trouby na 180°C, peču přibližbě 45 minut( je to podle druhu trouby, některá peče rychleji a některá pomaleji). Po upečení pomažu cukrovou vodou, aby byly dlouho vláčné.
Poznámka k receptu na Veselské buchty: Na obrázku jsem dala menší plech, protože ten větší se rychle snědl :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Veselské buchty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mamkapavla (Pavlína Hujerová)
- Datum vložení: 16.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 1 kg hladké mouky 200 g cukru 200g tuku (Hera, Zlatá Hana, máslo) 2 vanilkové cukry 1 vejce 2 kvasnice trochu mléka 2,5 lžičky soli Náplň: 2 tvarohy 2 lžice cukru vejce citronová kůra (z jednoho citronu) trochu rozemletého muškátového květu Cukrová voda Vanilkový cukr voda Náplň 2: 8 jablek cukr podle kyselosti jablek skořici
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na veselské buchty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Veselské buchty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Veselské buchty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|