|
Recept na Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky
Recept na Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na vývar: odřezky z vepřového masa + kosti 1 cibule 4 stroužky česneku 10 kuliček pepře 1 bobkový list 1 větší mrkev 1 kostka masoxu pár snítek libečku a celeru Na knedlíčky: 1 ks "tataráčku" -viz foto (ochucené ml.maso ve střívku-150 dkg) 1 malá cibule 1 celé vejce 3 PL uvařené rýže 3 PL strounanky nasekané zelené bylinky dle potřeby na zahuštění polohr. mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky
Recept na Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky: Vepřové odřezky a kosti vložíme do studené vody společně s cibulí, česnekem a kořením, přivedeme k varu a na mírném plameni pod pokličkou vaříme. Mezitím si do větší mísy vytlačíme obsah střívka "tataráčku", přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme (já rukou) hmotu na knedlíčky. Dle potřeby zahustíme polohr. moukou a necháme chvilku odpočinout. Když se nám vše vaří, nakrájíme na drobné kostičky mrkev a vytvarujeme si knedlíčky zhruba o velikosti menšího pinpongového míčku. Až jsou odřezky masa měkké, vše přecedíme, do vývaru přidáme kostku masoxu, nakrájenou mrkev, necháme 5 minut vařit a začneme zavařovat utvořené knedlíčky, které necháme 7 minut na mírném plameni provařovat. Jako zavářku můžeme použít nudle, rýži nebo jen tak s knedlíčky.
Poznámka k receptu na Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky: Koupila jsem v Kauflandu "tataráček", že to bude nějaká dobrá mňamka na topinky:-( joj, to teda nebyla! Je to obyčejné mleté maso a dost přesolené. Nezbylo mně nic jiného, než to trošku upravit a alespoň takto zužitkovat. Knedlíčky jsou príma a hodily by se i k rajské nebo jiné omáčce:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 23.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Na vývar: odřezky z vepřového masa + kosti 1 cibule 4 stroužky česneku 10 kuliček pepře 1 bobkový list 1 větší mrkev 1 kostka masoxu pár snítek libečku a celeru Na knedlíčky: 1 ks "tataráčku" -viz foto (ochucené ml.maso ve střívku-150 dkg) 1 malá cibule 1 celé vejce 3 PL uvařené rýže 3 PL strounanky nasekané zelené bylinky dle potřeby na zahuštění polohr. mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|