Recept na Vepřový řízek
Recept na Vepřový řízek je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Vepřový řízek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g vepřového masa (kýta, krkovička...) sůl pepř hl.mouka strouhanka* 2 vajíčka 1dl mléka olej na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový řízek
Recept na Vepřový řízek: Maso nakrájíme na plátky. Položíme na prkénko a z obou stran naklepeme. Poté z obou stran osolíme a opepříme. Do tří hlubokých talířů si připravíme: 1) hladkou mouku 2) dvě nevařená vajíčka bez skořápky + mléko + špetka soli + trocha pepře - to vše pořádně promícháme 3) strouhanka* Maso obalíme v prvním talíři, pak v druhém a nakonec ve třetím. Vždy vyrochníme a zaprášíme ze všech stran. Pro lepší konzistenci obalu je dobré postupovat tak, že obalíme v prvním, pak druhém, pak zase prvním, zase druhém a nakonec třetím talíři. Smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.
Poznámka k receptu na Vepřový řízek: *strouhanku si připravíme jednoduše i doma. Staré tvrdé rohlíky ( nikoliv však plesnivé ) vložíme do mixéru a rozmixujem na prášek. Též to lze provádět ručně a to na ručním struhadle.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový řízek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: blazena.blazkova (Blažena Blažková)
- Datum vložení: 18.11.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 500 g vepřového masa (kýta, krkovička...) sůl pepř hl.mouka strouhanka* 2 vajíčka 1dl mléka olej na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový řízek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový řízek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový řízek
|
|