|
Recept na Vepřový plátek špikovaný slaninou s brusinkami a sýrovou pěnou
Recept na Vepřový plátek špikovaný slaninou s brusinkami a sýrovou pěnou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřový plátek špikovaný slaninou s brusinkami a sýrovou pěnou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřové maso měkčí (panenka, oříšek) Anglická slanina delší; 2 ks/plátek masa Brusinky 150 ml 31 - 33% smetany Sýry - Eidam, Niva, Hermelín olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový plátek špikovaný slaninou s brusinkami a sýrovou pěnou
Recept na Vepřový plátek špikovaný slaninou s brusinkami a sýrovou pěnou: Maso : 1. Vepřové plátky proděravíme asi ve 3 místech a protáhneme slaninkou, tak, aby byl zakryt celý plátek. 2. Potom ještě umístíme navrch plátku. 3. Maso dáme do misky a namoříme přes noc do trošky oleje. 4. Druhý den osolíme, opepříme a osmažíme do zlatova. Pěna : 1. Během pečení si nastrouháme sýry (na 4 plátky) - 80g - 100 g Eidamu - celý vnitřek 1 Hermelínu - Niva tak 50 - 60 g g podle chuti 2. Na plotnu dáme hrnec a na mírném ohni přivedeme k varu smetanu 3. přidáme sýry a mícháme, nemusí být maximálně rozpuštěno, hlavně míchat dokud nesundáme z plotny. 4. Směska by měla být středně hustá spíš ridší můžeme zředit. 5. Necháme vychladnout a ponorným mixérem ve vysoké misce rozmixujem a zpěníme. Servírujeme plátek, kolem pěna a brusinky.
Poznámka k receptu na Vepřový plátek špikovaný slaninou s brusinkami a sýrovou pěnou: Já se s tím nějak moc nemažu, takže občas je pěna hustší, občas řídší, hlavně, aby vám chutnal ten poměr sýrů :) Nezapomeňte, že po vychladnutí omáčky bude tužší než za tepla, takže nezahušťovat a kdyby se zdálo, že je opravdu moc řídká, je to lepší, než kdyby byla hustá :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový plátek špikovaný slaninou s brusinkami a sýrovou pěnou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aksuve (Eva)
- Datum vložení: 23.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřové maso měkčí (panenka, oříšek) Anglická slanina delší; 2 ks/plátek masa Brusinky 150 ml 31 - 33% smetany Sýry - Eidam, Niva, Hermelín olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový plátek špikovaný slaninou s brusinkami a sýrovou pěnou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový plátek špikovaný slaninou s brusinkami a sýrovou pěnou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový plátek špikovaný slaninou s brusinkami a sýrovou pěnou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|